my medulla oblongata

Sunday, June 12, 2011

Home » , » Everything Men Should Know About Women after they've BREAK UP.

Everything Men Should Know About Women after they've BREAK UP.

SALAM

alhamdulillah assignment research aku dah siap. well, alang2 tu, nak jugak buat survey dekat blog aku ni ha, apa pendapat korang tentang filem2 sekarang ni yang banyak sangat scenes yang streotype? dan apakah jenis stereotype nya?

"eh eh nohfee ni , die ni bukan budak engine ke? apahal dok sebok2 buat assignment pasal filem pulak?"

well, ini assignment BEL (english) aku. boleh pilih tajuk sendiri, dan aku pilih tajuk ni sebab....ermmm..sebab aku memang suka seni layar compared to engineering  suka buat survey. 

ok, back to the topic. keadaan perempuan selepas break up. Lelaki mesti akan fikir, 

"oh...lepas break up, hope everything will be back to normal"

well........ in my opinion, as a girl. i don't think so. why..? ok, aku bagi situasi2 bagi memperkukuhkan hujah aku through weeks


selepas break up, 


1st Week.
ah, aku ok. die ingat die tu siapa? boleh buat aku macam tu je? aku boleh la hidup tanpa dia. see? aku tak nangis pon!!

[ credits to tumblr]

2nd Week
eh apahal aku tak boleh dengar lagu Cinta Matiku/Dadali/Belaian Jiwa/ (lagu couple) ni? ah, sudah...kenapa dok ingat kat kisah lama aku ni? aku dengan die dulu kalau nak tengok wayang, mesti beli popcorn, aku dengan die dulu..kalau jalan2..mesti..bla bla bla bla...." lelaki handsome? argh...dia aku lagi handsome!


3rd Week
tomorrow will be our supposed-to-be-5th monthversary.dia ingat lagi tak? hope ade message dari dia. harap supaya something akan berlaku esok. arghhh


4th Week
no sms, no call, no hye from him. die betul2 dah lupa dekat aku kot. takpe la. *baru boleh accept the fact yang dah break up. 


5th Week
eh handsome la lelaki tu! pandai pulak tu.. *untuk hilangkan ingatan terhadap ex yang lama, find a new love but still remember the old one. 


6th Week and so on. . . . . .

 Guy: saya suka dekat awak
Girl: saya pon suka dekat awak
Guy: will you be my girlfriend?
Girl: saya takut.
Guy: takut? kenapa?
Girl: saya takut nak bercinta semula.

perempuan tu akan jadi fobia bila ada lelaki lain yang approach dia. takut perkara yang sama akan berulang kembali. sebab tu tengok ade ramai perempuan2 cantik. tapi dorang benci lelaki., why? maybe this could be one of the trigger. 

[credits to tumblr]

lagi menakutkan kaum perempuan apabila, lelaki janji untuk tidak akan jadi macam ex(s) perempuan tu yang lama. but end up, just the same...

so for guys, jangan la janjikan yang korang takkan jadi macam ex(s) perempuan tu. sebab one day, korang akan termakan dengan kata2 korang sendiri. 

"love by your heart, not your mouth"


_thank you baca entry nohfee_


oh, mintak jasa baik budiman dan budimanita kat luar sana yang suka entry ni, boleh la like page nohfee baru buat ni. =)

[ KLIK SINI ]

dah? ok..terima kasih. =))

10 comments:

  1. Woahhh smemangnya lain dgn lelaki o.O

    ReplyDelete
  2. hahaha...lelaki hari ni clash. esok ngorat laen.hekhek...

    tp tak semua. ada yg nanges2 dulu. tp ape pon. laki ke pompuan hidup perlu diteruskan.eceh!!

    ReplyDelete
  3. lelaki biasanya ada egonya...tapi dalam hati sama jer...sakitnya...

    ReplyDelete
  4. @Cik Bib ecece... betul2 hidup perlu diteruskan. hehe

    ReplyDelete
  5. @Bigdaddyz oh really? ego yg kdg2 perempuan salah interpreted. =="

    ReplyDelete
  6. hehe, masing2 ade prinsip msing2 slepas break up. tp kalau dh break up, kalau dh sayang, SURElah rujuk balik, ngeeeheeee :P

    ReplyDelete