my medulla oblongata

Saturday, June 11, 2011

Home » Grenade..? oh pleaseeeeee

Grenade..? oh pleaseeeeee

SALAM


uh...buta IT jugak aku rupanya. berpeluh aku nak create like page. erm..actually bukannya aku nak populariti ke apa, tapi aku nak post entry blog aku senang la gak nanti..takdela nak kena post entry blog kat personal fb. kat like page sudahh. kalau sudi, boleh la ramai2 like page nohfee yg baru ni ye. hehe



ok dah klik? ok kalau dh klik, terima kasih ye. ok, back to the topic! well, entry aku kali ni, aku nak cerita pasal lagu grenade. oh yeahhh. lagu yang paling aku benci selama aku hidup ni. adui. kesian bruno mars. aku bukan benci dia, tapi aku benci lagu GRENADE ni. so, kali ni, aku nak kasi tahu kenapa aku benci sangat2 lagu ni. jom baca jom

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=


easy come easy go, that's just how you live oh, take take it all but you never give.
- senang2 je cakap cinta perempuan ni easy come easy go, well, kalau perempuan tu betul2 sayang kat kau, die takkan easy come easy go. dun't worry~~~


to give me all your love is all i ever asked
-eh hello hello hello? love semua untuk kau? tak dapat la~~~ 


cause what you don;t understand
-see? bukan perempuan je yang susah nak difahami. guys pon sama...

[credits to tumblr]


throw my hand on a blade for ya, i'd jump in front of the train for ya
-haishh.. ada hati ka? try buat tengok



you know i'd do anything for ya
-nak buat anything? ok, pergi mengaji banyak2... (ni kalau orang kita bagi lagu ni kat kekasih depa)



i would go through all this pain, take a bullet straight to my brain
-kalau bullet to dah masuk dekat brain kau, tak rasa pain dah oi..kau rasa macam nak mati je



yes i would die for you babe
-oh baru cakap kat point atas ni. 



tell the devil i said "hey" when you get back to where you;re from
-i thought you were the devil..? oh salah ekk??



mad woman, bad woman that's just how you are
- sat tadi baru kata ang dok gila, bulih mati demi perempuan tu, la ni dok kata die bad pulak? oh pleaseeee



you said you loved me you're a liar cause you never ever ever did baby,
- love(d). past tense. dulu memang sayang,sekarang (kompem) dah tak sayang. cari salah kau pulak. jangan dok cari salah perempuan tu je. muhasabah sikit



but darling i'll catch a grenade for ya
-ha, ni boleh dinamakan b*d*h



yes, i would die for you baby, but you won;t do the same
-taw pon. kau asyik nak salahkan perempuan ni je dari awal lagu, sekarang kau nak cakap macam ni? memang takkan la perempuan ni nak buat benda yang sama untuk kau.


[untuk lelaki yang suka bagi lagu ni kat perempuan]
=
=
=
=
=

[credits to tumblr]

well, 1st aku dengar lagu ni, memang best music die semua, tapi bila aku hayati balik lirik lagu ni. alamaaakk memang automatically aku jadi tak suka kat lagu ni. erm, ni pendapat aku tentang lagu ni. hiperbola sangat. kalau bangsa dorang nak buat sebijik2 macam lagu ni kat kekasih die, well, aku tak kesah sangat. tapi kalau ada yang seagama dan sebangsa dengan aku yang nak buat "aktiviti2" dalam lagu ni, aku bantah gila2. tak masuk akal! 


yang budiman2 di luar sana tu, tak perlu la nak bagi lagu ni dekat budimanita2 korang tu. banyak lagi lagu sweet2..kat luar sana tu. *HAHA

last but not least, yeah... this is my Point Of View. jangan dok marah2 pulak,. kata aku takdak sense of romance langsung. aku layan je lagu Dear God-avenged sevenfold. hehehe. 

_thank you baca entry nohfee_


oh lagi sekali pada siapa2 yang tak klik lagi tu, boleh la klik kat sini balik. 


arigatou~~ =)

6 comments:

  1. hahaha..memg dr dlu tak arap lagu ni. mepek btol. nway nak share r kat blog. hahaha..bley kan?

    ReplyDelete
  2. haha...sabar nohfee. kita bg lak lagu ni kat lelaki..heh~

    ReplyDelete
  3. @Cik Bib hahaha., dekat lelaki..? tak jugak.

    ReplyDelete
  4. hahaha :) tapi brunomars tu hubby i lahh :) hahaha :DD

    ReplyDelete
  5. @fazae hahah. yeah..ur hubby. i ske die, tapi i x ske lagu grenade ni je. sangat HIPERBOLA. hehe

    ReplyDelete