my medulla oblongata

Saturday, June 18, 2011

Home » LDK ohhh LDK

LDK ohhh LDK

SALAM


huahhhh., mengantuk nye!nasib baik la kawan aku yang kejutkan nak p LDK pagi tadi. kalau tak, kena repeat next sem la nampaknye. apa itu LDK? ok, LDK adalah Latihan Dalam Kumpulan, atau mengikut kamus NOHFEE, LDK adalah Loser Dalam Kumpulan. 

"awat nya hang kata lagu tu cheqqq oiiii"

la...ye la, sebab aku rasa masa LDK la masa kita untuk membodohkan diri. masuk2 kelas, aku kena jadi orang utan? OHMAIGOD. orang utan,. yes, funny..orang utan. ada yang jadi ayam, penguin dengan lembu, LIKEEEE>> WHAT???? LEMBU? hahaha. 

kadang2 aku rasa LDK ni memang sangatlah membuang masa. boleh tak kalau aktiviti2 tu semua diisi dengan permainan yang bukan seperti kebudak-budakan? like, cmon la... we'r 18, 19, even 20 years old. takkan masih nak main serigala musang..? well, aku selalu dengar lecturer aku cakap

"if you want me to treat you like an adult, then, do behave like one..or else, you choose."

so, right now, we chose to be like a teenager. can you provide us activities related to our stage of age-adolescence? we'r not baby.

buat penegetahuan warga BUKAN UITM, LDK perlulah kami jalani dari sem 1 ke sem 4 if i'm not mistaken.tapi, sem 4 dah start buat kerja amal *correct me if i'm wrong*


tujuan penulisan aku dekat sini, bukan lah untuk condemn aktiviti2 yang dianjurkan oleh universiti aku. tapi, at least... nak tunjukkan cara KERJASAMA pon bukan dengan cara childish.

ok la, bercerita pasal LDK, breakfast, kitorang disediakan roti gardenia coklat satu dengan mineral water, and.. people lined up..like.. whooaaa macam dapat spagethi bolognese dengan air apple celery satu set! ramai nyaaa... well, aku pon beratoq jugak. nampak sangat kami semua dah kebuloq.. roti gardenia pon gardenia la.. 
[ panjangkan?? gardenia bolognese meehhh. haha]


next, ini la salah satu aktiviti yang dilakukan yang aku rasa "ok, lawak doeee hang!! tu la padan muka, dok reka bentuk baju pelik2, kan dah susah nak buat bentuk".


actually aktiviti ni , fasi suruh reka satu bentuk baju yang simple untuk dipakaikan masa tahun 2050. *aku dok pkiaq baju kain kapan ja ni,.*hehe. so, this is the result. 

[pink kaler...my group]


then, habis. apa2 pon, bagi aku yang istimewa tentang LDK ni, adalah duit aku jimat untuk makan tengah hari, sebab dorang prepare kn lunch kitorang, itu la yang paliiinnnggg seronok sangat! *awwww

yang lain? 


"ok, aku berjaya bodohkan diri aku pada hari ini."




_thank you baca entry nohfee_

8 comments:

  1. roti gardenia tu.... mhl gak..

    ReplyDelete
  2. @shaliza pasai mahai la ramai yang beratoq amik gardenia. hehe

    ReplyDelete
  3. monkey gal ? xDD

    ReplyDelete
  4. haha, agakla. tapi mahu tak mahu, kena join jugak fira! =.- sigh.

    ReplyDelete
  5. ermmm... tak guna pun ldk tu... nanti draughtsman gak yang akan buat...

    ReplyDelete
  6. @Anonymous eh ..apa monkey2 hah? ni orang utan ok! hahahah

    ReplyDelete
  7. @Nasriq oohhhh. means, tak complete ldk pn x pe ek? oleh grad ek? jap2. draughtsman tu apa?

    ReplyDelete