my medulla oblongata

Thursday, June 9, 2011

Home » Perkara yang aku wish aku boleh cakap, tapi...

Perkara yang aku wish aku boleh cakap, tapi...

SALAM


haihh~ kecik betul dunia ni. dok kenal dekat facebook, last2 jumpa kat satu kelas. satu kelas rupenye aku sem ni dengan orang tu. =.=

rightt.. letih kalau nak bercerita pasal diri sendiri. tapi itulah yang aku nak ceritakan di entry aku kali ni. lepaskan segala keletihan aku. kadang2 aku sendiri tak tahu apa sebenarnya motif blog aku. untuk share penadapat, tips, ke cerita..? yea yea... nama pon LIVE.LAUGH.LOVE. kadang2 ade love story yang aku kongsikan bersama, sekali dengan tips2. kadang2 aku cerita pasal kehidupan aku. dan kadang2 aku bercerita sesuatu untuk menghiburkan hati. 

tapi..entry aku kali ni, lain sikit dari entry aku yang sebelum2 ni. aku tak mau berkongsi tips atau pendapat, tetapi aku nak berkongsi cerita. tapi...kalau bercerita sangat pon tak best, so aku decided untuk keluarkan key point je. 


AKU LETIH. . . . 


1) Bila terpaksa turun tangga dengan wedges aku yang tak stable ni.
*right, find a new one

2) Bila bukak buku je, mata aku mula mengantuk
*woi syaitan, kau takde kerja lain ke? asek nak kacau aku je~ 



3) Bila nak rasa nikmat tidur je, alarm tone aku *grenade-bruno mars* berbunyi. 
*rasa macam nak campak je handphone sampai ke katil depan.

4)Bila pergi kelas je, nak tegur budak2 baru yang masuk kelas aku..tapi sampai sekarang tak tertegur2 lagi
*eh budak baru, kau takde mulut ke?


5) Bila jalan sorang2 dekat Laman Perdana, budak2 dok pandang macam nak telan.
*apa pandang2? aku tak de pinjam duit korang la!


6) Bila orang dok buat mimik mulut nak cakap dengan aku dari jauh, aku terpaksa pakai spek nak tengok apa yang die cuba sampaikan
*kau boleh tak datang depan mata aku, cakap depan2 aku? aku tak nampak kau la weh!


7) Bila lalu depan Foodcourt kolej je, mesti rasa macam nak menyinggah
*duit ptptn berkepuk ni wooii. haha


8) Bila pergi kelas, tengok gelagat budak2 annoying. *tangan ke bahu, mata ke atas, mulut ternganga
*whatever dude. duhhhh~~~


9) Bila pakai baju kurung kedah yang senteng dekat tangan tu, tiba2 terserempak dengan ustazah masa sem 2 dulu yang suka perli2.
*rasa macam menyesal tak masuk kelab olahragawati acara lari 4 x 400 meter


10) Bila nak pergi kelas BEL, nampak muka orang yang aku tak nak tengok.
*kau dah takde kelas lain ke nak pergi?


11) Bila kelas BEL aku berhadapan dengan kelas "kekasih silam" aku,
*OMK, kau keluar dari kelas tu sekarang!!! *berangan~


12) Bila bukak laptop, tengok bahagian pictures, masih ada gambar "kekasih silam"
* apahal gambar kau ada lagi ni? sila delete sendiri gambar kau. (alasan tak nak delete gambar2 tu)


13) Bila nampak kekasih silam flirting dengan perempuan lain
*well, me and you are so compatible once upon a time. but...you and her? what the hell is that???


14) bila nampak baju kotak2 lalu depan aku
*woiii kau pakai baju macam ni buat apa? kau beli sekali dengan kekasih silam aku ke? HAHA


15) bila nampak couple dok makan dekat foodcourt,
*eh eh korang ni takde kerja lain ke? p study sana tu, nih..pointer berapa? pointer berapa? *tiru gaya ustaz aku sat.


16) Bila tengah makan sorang2, lepas tu ada orang lain pandang aku makan
*kau nak sikit ke ? 


17) Bila tengah period mode, 
*eh, belakang baju aku ade apa2 tak? 


18) bila ptptn dah keluar,
*makkk aiiihhh....panjangnye line kat atm. =.="


19) bila tengah jalan2, tiba2 taik burung hinggap atas tudung
*woi burung, aku sunatkan gak la kau ni kangggg!


20) bila jam dah pukul 6.30 am, (kelas pukul 8)
*ah..6.45 kang la.. (lepas 15 minit), eh, kawan sebelah katil tak bangun lagi.. (30 minutes later), walawehhhh subuh akuuuu!!!! woi, sape dalam bilik air ni?!!!



so, dalam ke duapuluh duapuluh situasi ni, ada tak satu yang korangpon pernah alami n exactly macam apa yang aku rasa? ehehhe. kalau ada, tinggallah comment kat bawah ni ye.. =)


_thank you baca entry nohfee_

9 comments:

  1. ada la jugak... tapi biasa la... nama pun student...

    ReplyDelete
  2. pakai spec weii
    karma`s a bitch wei
    wkaka xDD

    ReplyDelete
  3. @Nasriq hehe betol2. nama pon student.,

    ReplyDelete
  4. @L3mon|sh- LOL. aku tak suka pakai spek. rimas. salah la tu. it;s actually
    "karma's only a bitch if you are"

    ReplyDelete
  5. point no 14...ahahhhahahahhahahahaha......
    point 8: ?????aq x paham la feera....tangan kat bahu..mata keatas...mulut ternganga???aq dah try buat...tp still blurr...

    ReplyDelete
  6. @noRShaLIda 샤 리 다 hehe. apa gelak2? =p
    ohhh...itu saja je..kan budak gedik suka buat cegitu. so, aku sje2 je buat cm tu. hehe

    ReplyDelete
  7. @noRShaLIda 샤 리 다 hehe. apa gelak2? =p
    ohhh...itu saja je..kan budak gedik suka buat cegitu. so, aku sje2 je buat cm tu. hehe

    ReplyDelete
  8. ha ha ha. seriously some of it happen in my daily life. wohooo. i normal. i normal. *sambil lompat macam budak gedik selalu buat.

    ReplyDelete
  9. @Kyra
    really? yeahh kyra normal kyra normal! hehe *lompat2 gak~~ hehe

    ReplyDelete