my medulla oblongata

Friday, July 1, 2011

Home » dari MINTAK maaf, jadi MINTAK penyepak.

dari MINTAK maaf, jadi MINTAK penyepak.

SALAM

#include
void main( )
{

cout<< hello blog! well, semalam hari yang buat aku sakit hati, begitu juga dengan hari ni., wait, semalam 13 atau 14 haribulan ke? oh tak. maaaannnn! 14 hb akan menjelma lagi 13 hari! oh no!! i hate 14th for every month.<





semalam, aku pergi la beli mee ladna dekat foodcourt kolej nilam. *nama kolej*. then aku tak perasan la pulak org kedai tu panggil nama aku. plus kawan aku yang sorg ni p letak nama aku atas kertas order tu. bijak..bijakk.. tbe2 nama aku dijerit. ok, aku pergi. and, i said. mintak maaf, tak dengar tadi. and guess what? mak cik tu cakap

" tak dengar? " dengan muka penuh sarcastic nye

then aku cakap la, 

"saya duduk jauh dr kedai ni tadi. maaf2"

lepas tu makcik tu cakap

"jauh? oh dekat surau sana ek?"

amboiii. perli sakan nampak makcik? dari rasa nak mintak maaf, buat aku rasa macam nak bagi penampaq jaaa. then, tiba2 ada sudu jatuh. aku pon nak la tolong angkatkan, guess what? ada la budak perempuan ni junior kot aku rasa p cakap. letak ja kat bawah tu. and i was like, 'aku nak tolong angkatkan, sat g org pijak, sakit kaki'. masa aku nak amik tu, boleh pulak die cakap

"takkan nak letak balik kot? kotor kot".

maaannnn!!! hang ingat aku bodo piangg sangat ka nak p letak balik kat tempat sudu tu. sat g aku tabuh hang baru taw *in my dreams la. hahaha*. banyak bunyik pulak dia ni. 

cerita pasal tadi pulak, aku nak bukak pintu, tak perasan pulak belakang pintu tu ada makhluk bertubuh kecil lagi bongzai. aku pon tertolak pintu tu kuat2. tak kena pon tubuh badan dia pintu tu.. then aku cakap la 

"mintak maaf, tak perasan"

lepas tu dia boleh cakap

"woiii! mengamuk ka? " sambil buat muka mintak kaki. 

credits, tumblr


huihh. berasap aku. tapi tak pa, hari ni jumaat., semalam khamis. mannnnn! aku benci gila bila aku cakap perkataan MAAF, and people translating the word like SHIT. well c'mon la... kau taw orang tu tak sengaja buat benda tu, dan muka dia betui2 mintak maaf, takkan nak p marah dia lagi? fine, marah2 la jugak. at least lepas marah tu cakap la "tak apa" or "ok, jangan buat lagi". bukannya tarik muka masam macam buah oren *waiiitt. oren? oren sgt sedap!*

dari aku rasa nak mintak maaf, tengok muka orang tu sebijik macam mintak penyepak. tok sah la dok buat kerek sangat,. hang pon manusia jugak., insan jugak which is bermaksud tak sempurna. hang pon ada ja mintak maaf kat orang lain atas kesalahan angpa. so tak payah nak belagak suci tanpa kesalahan pulak. 

banyak ja orang yang jenis macam ni dekat negara ni. so no wonder la orang dok kata kita ni negara ke 3 yang kurang ajar  terlatih.

bila ade orang terlanggar ke, tertolak ke, terpijak kasut ka, terselisih bahu ka dengan  korang, dan dia mintak maaf, aku nasihatkan pada pembaca2 entry aku kali ni, korang jangan la dok herdik dia tu. just senyum dan kata 

"tak apa". 

buat apa la nak habiskan masa keluarkan ayat2 bullshit pada dorang? bukan nya dapat apa pon. dapat kutuk belakang dari orang tu adalah,. contoh terdekat adalah aku. hahaah., kan cerita ni aku dah cerita dalam enrtry aku ni. lol

ok la ok la.. aku mahu ber'tumblr plak. esok2 aku update blog lagi, try cari bahan yang sesuai untuk dikongsikan. ;)



}

apa nohfee ni melalut dengan #include tu? hehehe aku saja ja mahu praktikkan tangan tulis tu,. minggu depan test computer programming c++.  cheers! =)



_thank you baca entry nohfee_


kalau suka, boleh LIKE





6 comments:

  1. mentaliti org sekarang mcm tu...xpe kita je yg mulakan dulu nnt org lain akan ikut...budi bahasa budaya kita...:P

    ReplyDelete
  2. @pandangkedepanjyeaaahhh. budi bahasa bdaya kita.. =)

    ReplyDelete
  3. penat dah kempen budi bahasa kat tv tp still kurang berkesan.

    ReplyDelete
  4. @farra8979 yeahh betol2.. tah pape je kite ni semua.

    ReplyDelete