my medulla oblongata

Sunday, July 3, 2011

Home » DEGHIAN oh DURIAN

DEGHIAN oh DURIAN

SALAM

semalam p makan durian, hari ni baru nak update entry. yeaahhh terbaeekk punya nohfee!! eh saaaaattttttt!!!

NOH HUJAN DAH KAWENNN????????!!!

ok, betul la tu die dah kahwin. tahniah. 

makkkk!!! sedih gilo ni. dari form 3 aku menaruh harapan pada noh. lalu terciptanya namaku 

NOHFEE~~

haha, sat awat dok buat teqok sangat ni nohfee oi? takpa2, mizz nina pon cantik ja #ye la tu.

speaking about buah durian ni. ada dok kata 

"taw x, kat kampung aku dulu, ada satu pakcik ni makan buah durian, malam tu die nazak wehhh"

well, itu la yang menggemparkan aku bila time nak makan durian, akan ada cerita2 lama dekat kampung ka, kat bendang ka, kat pondok dulu2 ka...itu yang buat aku takut nak makan durian banyak2. erm.. dekat uitm kampus aku ni .. #pulau pinang, ada satu festival..yang dinamakan FRUITS AND FOOD FESTIVAL. yeahhh kalau jejak ja kaki masuk kat depan pak guard tu ja dah bulih bau durian yang kuat tu. nyum nyum~~



beratur amik giliran nak makan durian


jadi..tak sah la kalau nama budak UiTM PENANG, tapi tak p makan buah deghiannn. aku dengan kawan2 aku pon p la beratur amik tempat nak makan durian ni. satu kepala RM15 . dalam tu, nak makan sampai merah muka pon boleh je. tak de masalah. makan la seberapa banyak nak makan pon. tak de sapa larang.

aku dengan kawan2 aku pon amik la 3 biji durian. tapi yang satu durian tu besaqqq gilo. so boleh considered as 4 biji durian. campur dengan manggis, dengan rambutan. dengan pulut. tapi saaattt. awat pelik sangat? bagi makan pulut dengan durian mentah2? kalau kat tempat aku, kitorang makan pengat durian dengan pulut. tak de ah makan durian mentah2 tu dengan pulut. hurmmmmm.  #kat kedah lagi best, die bagi santan mentah2 tu teqoihh. perghhhh


banyak nyewwwww


bila perempuan yang makan durian, selalunya tukang kopek durian ni kerja ni patut bagi kat lelaki. punya la bangga nak kopek durian, last2 tak terbukak durian tu, luckily ade pekerja kat situ nmpak, then die  cakap

"nak saya tolong tak?"

of courseeeeeeeeeeeeee!!!  dari pukul 6 lebih makan sampai pukol 7 lebih dok ternak lemak kat situ. walaupon aku dah spare perut aku tak makan dari pagi sampai la lepas asar, semata2 nak makan durian je, last2 3 biji durian je yang boleh habiskan? ahhh duit duit.., rugi duitku. 

time mengopek durian. oh cmon..panggil lelaki blakang tu je la wehh


orang kata kalau lepas makan durian, letak air dekat dalam durian tu, then minum. oh really ka? 1st time aku nampak kawan2 aku buat macam tu.. aku hanya memandang sahaja. 

after all, aku pon p la beli barang2 dekat gerai2 yang 

"BANYAAAAKKK DOEEE GERAII! UPTOWN PERDA PINDAH SINI KA APA?"

ada dok juai scarf, makanan, ubat langsingkan badan # aku benci dengan ubat ni, dan banyak lagi. hehe. apa lagi? jom la p serbu uitm penang! yeahhh!

ignore manusia yang posing kt gmbr ni, tapi perhatikan gerai2 kat belakang yang berderet tu, uptown no 2!! yeahh

sat lupa pulak nak cakap, ada la satu group yang aku masuk ni, ada sorang tu tak habis2 dok post pasal sotong, like what? SOTONG??? aku ingatkan mungkin die ni nak cakap pasal lelaki2 lembut ke apa ka.. last2 aku tengok..

"SOTONG=PEREMPUAN2 YANG PAKAI SHAWL PELIK2, KENA ANGIN, MELAYANG2 SHAWL TU. BAJET JADI HANA TAJIMA, KALAU CUTE MACAM HANA TAJIMA TAK PA LA".

walaupon aku bukan la penggemar shawl2 tu semua  *tp aku penggemar pashmina*, at least aku tak de la nak kutuk macam tu, like HELLLOOO? orang yang muka cute , cantik, comey, macam hana tajima je ke yang boleh pakai shawl comel2 tu semua? c'mon la.. bukak sikit minda tu. cuba bayangkan kalau budak tu sebenarnya jenis yang tak pakai tudung, tapi lepas nampak hana tajima punya fesyen, die terus rasa nak tutup kepala tu. at least , die ade effort. pleasee and please and please.. tak perlu la muncul lagi cakap2 depan or belakang pasal shawl ni semua. semua benda ade baik buruknya. 

ok, itu saja untuk entry kali ni. 

kalau suka boleh LIKE

_thank you baca entry nohfee_

5 comments:

  1. ermmm... malam ni jugak aku beli duyan!

    ReplyDelete
  2. xmau kisah pasal noh..
    mau kisah pasal durian..
    perghhh best gileewww..

    ReplyDelete
  3. @Nasriq yeah2.. p beli deghian la jugok! hehehe

    ReplyDelete
  4. asal ada muka lisa, aiza, emi n ko???muka ak mana??hahaha sedap doe durian..sampai intan bau...

    ReplyDelete