my medulla oblongata

Tuesday, July 5, 2011

Home » Instant Love

Instant Love

SALAM


huaaaaa. mengantuk! disebabkan nightmare, aku dipaksa bangun, dan tidak dibenarkan tidur lagi dah oleh sepasang mata aku. oh demmm. nasib baik kelas esok pukul 11. and now, pukol 5.30am. thank God. terserempak terpandangkan someone whom i was very in love to tadi, masa buat test programming, membuatkan aku rasa macam nak update entry about this. oh...bukan pasal cerita aku couple dulu, tapi tentang INSTANT LOVE.

bila bercerita pasal Cinta je.mesti akan ada kata

"Cinta? aku dah bosan la wehh, cerita lain ada dak?"

"Cinta? oh... masa aku sem 2 dulu je la aku couple, then aku broke up."

bila ada cinta, mesti ada kes break up. so, memang dah jadi macam isi dengan kuku la CINTA dan BREAK UP ni. ramai yang sebenarnya confused tentang diri sendiri. kita kadang2 mencari cinta semasa kita sunyi, bukannya ketika kita sudah bersedia. atau dengan bahasa omputeh nye

"FIND LOVE WHEN YOU'RE READY, NOT WHEN YOU'RE LONELY"

instant love. itu la yang nak aku bincangkan untuk entry aku kali ni. sem 1 dulu, couple dengan orang lain, sem 2 dengan orang lain, sem 3 orang lain, dan begitu la seterusnya. kenapa jadi macam ni? tanya balik pada hati? 

"aku sebenarnya dah bersedia ataupon tak nak bercinta?"

source; tumblr

well, kalau untuk lelaki....kalau korang agak-agaknye belum bersedia nak layan kerenah perempuan yang kuat merajuk, ataupon dengan mood perempuan yang swing2 tu, then do no court one! hanya yang betul2 dah bersedia sahaja yang boleh teruskan niat korang untuk ber'couple. kenapa aku cakap macam ni? untuk pengetahuan lelaki..perempuan akan menjadi totally different when they really make themselves immersed in serious relationship. contohnya? sebelum couple, oh...suka la kita tengok perempuan ni, dia sangat la independent! easy out going, happy go lucky! kira macam boleh satu kepala je. tapi, bila dah couple, asal pulak perempuan ni manja gila? mengada2 pulak. kalau dulu, jatuh boleh bangun sendiri, tapi time dah couple, dah jatuh, tak boleh bangun sendiri dah. kena jugak suruh orang papah.





erm, agaknye kenapa benda ni berlaku? benda ni berlaku disebabkan perempuan dah biasa dengan keselesaan yang diberikan. i mean, lelaki tu manjakan sangat perempuan like....

"sayang demam? dah makan ubat belom? pergi la makan..."

kalau sebelum couple, takde nye orang nak pujuk macam tu. kau nak makan ubat, makan la, tak nak makan ubat, kau jugak yang susah. well... university life. tapi lepas couple, everything's changed. semuanya pampered. jangan salahkan perempuan.this is who we are. tapi, jangan sesekali buat perempuan kecewa, sebab once dah kecewa, perempuan akan jadi sangat tabah dan kuat berbanding dari sebelum die couple. jangan tanya kenapa perempuan tu sanggup buat macam2..untuk lupakan lelaki tu. ini disebabkan oleh diri perempuan tu sendiri yang mula immune dengan situasi like-break up.

ok2, berbalik pada tajuk-instant love. kebanyakannya daripada kita harapkan cinta yang kita dapat masa sekarang ni, "kononnya" akan kekal sampai la jinjang pelamin, tapi, tak sangka after 3 months, 4 months, 5 months couple, teros break up? why? macam aku cakap kan ddekat atas tadi., disebabkan diri kita., tanya balik, sama ada sebenarnya kita dah sedia ataupon tak untuk involve dlm love-matter ni semua.

sebab tu la, remaja sekarang ni mostly akan sambut monthnivessary compared to anniversary. kenapa? sebab kebanyakan couple hanya mampu bertahan beberapa bulan berbanding tahun, takut tak sempat nak sambut 1st anniversary, 1st monthnivessary pon jadi la. hehe.





again, for girls pulak, kalau dah bersedia untuk terima perangai lelaki. then u may continue ur dreams to give your heart to him, if NO, then DON'T! well kalau untuk perempuan pulak, kalau korang masih tak bersedia nak hadapi yang lelaki tu akan lebih pentingkan game dari keluar dating, ataupon lebih pentingkan kawan2 dari girlfriend sendiri, ataupon tak boleh nak hadapi kalau nampak lelaki tu mesra sikit je dengan kawan2 perempuan dia, then don;t court one! u should prepared yourselves with those possibilities. tak banyak yang aku tahu pasal lelaki sangat, tapi apa yang aku tahu, DON;T FORCE THEM. bagi perempuan, jangan asek nak ikut rentak sendiri je. sometimes, consideration is the most important part need to be considered.

GIRLS FACT #1
-perempuan akan nampak cool bila berjumpa dengan ex(s) nya depan mata. tapi, percayalah, selagi perempuan tu tak GET OVER their ex(s), surely they will think of you before they go to sleep on that night.

GIRLS FACT #2
- girls move on from you when she realizes, you treating her like shit.

GIRLS FACT #3
-girls will do ANYTHING like; stay up all night long just because she want to talk with you on the phone or giving you something precious to her;  JUST for a guy whom they really love(d).

ok la, cukup la sampai sini je kot entry aku kali ni. so, for guys and girls out there, think twice before you want to start the relationship. either you want the instant love-like-typed, or eternal love-like-typed. 


so, dah bersedia? kalau dah bersedia.. yes YOU MAY SAY THIS WORD OUT LOUD!!!
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=



7 comments:

  1. ermmm... baik tumpu pada belajar...

    ReplyDelete
  2. ok terima kasih feera bg aq solution...
    aq rase aq tak sedia nak couple lg..

    ReplyDelete
  3. @noRShaLIda 샤 리 다 sama2. now dh napmpak kan? good luck dear~~ ;)

    ReplyDelete
  4. ouhh..same la ngan mj..xbersedia nk kapel lg..tp da bersedia nk kawen..erk??hahaha

    ReplyDelete
  5. @MJ
    kawen yeahhh! kalau nak kawen, calon pn mesti la daha de kn? heheheheheheheh. jgn lupa jemput noohhh

    ReplyDelete
  6. aku sokong gile fact no 1 about girl tuh. -_-.
    serious aku tahu aku tak ready lagiiiiiiii.

    ReplyDelete