my medulla oblongata

Saturday, July 23, 2011

Home » , » Kisah Aku.

Kisah Aku.

SALAM


hari ni, mood aku datang balik...macam first2 mood aku buat blog dulu. lantak p la orang nak kata apa... ok kali ni, aku nak bercerita kenapa aku nak sangat kembali pada diri aku SEM 1 dulu. yes, SEM 1 DULU2...


masa aku sem 1 dulu, aku sangat la tak kisah apa yang orang nak kata pasal aku. kalau dulu, aku sangat la tak kisah pergi kelas pakai baju kurung cotton dengan sport shoes. again, i repeat, SPORT SHOES. bukan snickers ok. aku sedar ramai je yang dok kutuk aku kat belakang.. dok kata

" die ni budak petaling jaya? serious? aku ingatkan die ni duduk ceruk mana tahhh"


 tapi.. perangai aku dulu like... ADA AKU KESAH? ini dunia aku!

aku pergi kelas, jalan sorg2 pon tak kesah. kalau kelas start pukul 8pagi, 6 pagi aku dh bangun. pukol 7 aku dah siap semua nak pergi kelas dah. smpi kelas around 7.30. ade lagi 30 minit sebelum pukol 8....aku dengar lagu, sambil buat sudoku. ahhh amannya..

lepastu pulak..aku jenis yang malas nak amik tahu hal orang. oh korang nak pergi keluar jalan2? keluar la..aku tak mao p..kecuali kalau 1 class involve. mungkin sebab tu, masa aku sem1, aku tak rapat sangat2 dengan budak2 kelas aku. aku ke hulu ke hilir dengan dorang, tapi aku tak get involve dengan dorang. gila amaaannnnn~~

sem 1 aku mana ade active sangat fb2 ni semua. aku balik2 bilik je..kalau tak tidur, aku study. kira macam study tu amat penting gila. bercita2 besar nak tebus kekalahan aku masa spm. lagi best sebab masa sem 1, takde siapa2 yang minat /suka aku. so aku takde la penat nak pikir pasal masalah orang lain. hidup aku dengan best friend aku masa sekolah menengah dulu, wana. apa2 pon, aku study dengan dia. walaupon kitorang different course. dia electrical, aku civil. tapi, boleh je kalau nak study sama2. 

TAPI.....

start sem2, aku dah mula hilang fokus. aku mula main2. aku mula get involve dalam ermm.. well semua remaja pon curious about LOVE kn? so aku pon couple. aku lupa cita2 tinggi aku nak cover balik result spm aku dulu. aku lupa yang aku masuk uitm ni sebab apa...







sem 2, masa aku enjoy the whole time. aku dah mula buat perangai aku masa kat mrsm dulu. study last minute. masa final. lagi la banyak dugaan datang. masa ni la aku rasa penyesalan aku betul2 datang. salahkan semua benda yang aku dah mulakan....so apa yang aku mulakan, aku kena la akhiri. tang nak akhiri tu yang payah. tapi aku sedar. kalau aku tak akhiri...sampai bila2 pon aku akan jadi macam niiiii la jugak. takkan kemana.

during examination.......ini la masa yang paling tegang dalam hidup aku. nasib baik ade parents , keluarga dan kawan2 aku....mereka la yang paling banyak memberi aku harapan suruh study betol2. sedarkan aku kembali pada matlamat utama aku masa jejakkan kaki pertama kali ke uitm ni. thanks a lot~~ i love you so much!

masuk sem3, aku ingatkan aku boleh jadi balik macam aku masa sem1. rupa2nya tak. aku amsih dibayangi bayang2 aku masa sem2. aku tengok kawan2 aku semua dah mula kedepan..dah mula fokus. aku? aku masih dengan perangai lama aku. tiba2, semalam aku terfikir pasal diri aku sendiri. sampai bila aku kena hidup dalam dunia orang lain? sampai bila aku nak tengok SAHAJA orang lain yang mula fokus dalam study..? oh..sangat la aku tak sanggup. 




well, cuti seminggu ni buat aku betul2 berfikir tentang diri aku. muhasabah kan diri aku. apa yang aku nak dalam hidup aku. apa matlamat sebenar aku. aku dah bosan jadi aku seperti sebelum ni. 

bagi aku ruang untuk jadi kembali diri aku masa aku mula2 jejakkan kaki di uitm. aku dah bosan dengan laughless moment aku sebelum ni. worthless.

dan blog aku ni..? yes blog! the other side of me! HAHAH. aku still nohfee dalam blog ni. ok, thanks sebab baca entry aku kali ni. ini la kisah aku. kisah aku, yang aku sendiri jadi ketuanya, aku sendiri yang manage. 

motif aku buat entry ni? supaya one day, agak2 bila aku lupa daratan balik, aku boleh baca balik entry aku yang ni., so, kirenye entry aku kali ni selfish sikit la..tak pikir perasaan korang pon, sama ada korang suka ke tak.. pikir pasal aku je., HAHA, ok that's all. kbye.


ps, aku dah mula balik get involve dengan lagu2 Couple Band. yeaaahh.,. ini baru dunia aku. ignorance is a bliss. aku lebih selesa begini.

10 comments:

  1. babe, no matter what aku still sokong kau dari belakang. hopefully kau dapat apa yang kau impikan. ingat. dalam dunia ni yang kita boleh percaya diri sendiri je and diri sendiri yang boleh sayang diri kau. goodluck beb!

    ReplyDelete
  2. kadang2 kita akan lupa apa tujuan sbenar kita ...tp yg lebih elok sentiasa focus...goodluck...:P

    ReplyDelete
  3. study n kawan2 dua2 penting...
    nohfee hilang semngat still ad kawan2 yang nak bantu

    ReplyDelete
  4. Just be strong girl..

    ReplyDelete
  5. wah suka main sudoku...bgus2 menjana minda..
    biasalah manusia berubah...good luck in your life..:D

    ReplyDelete
  6. @pandangkedepan thank you. haaa. tu la psl.. ske main sudoku. hehehe

    ReplyDelete
  7. tgk ko., mcm tgk aq gak. at certain part kne jual ikan sebab da tak mampu nak jual ayam. biarla ape org nak kata., sbb yg menanggung akibatnya diri sendiri dan bukan org lain. jd., sama2lah kita berusaha ke arah kejayaan yer.. peace. -xoxo

    ReplyDelete