my medulla oblongata

Sunday, July 10, 2011

Home » Penunggu.

Penunggu.

SALAM


Pernah tak korang baca buku, then tiba2 terus tertidur? *ok fine memang pernah la kan* tapi bukan itu yang menjadi persoalan kritikalnya. Persoalan disini adalah, betul ke orang kata, kalau kita dah baca buku, boleh la tidur...nanti otak senang nak ingat. Hurmmmm.. aku dengan penuh rasa curiosity nya, pergi la try buat cam tu tadi. Lepas dah habis study pasal ECM.. *oh ecm tu adalah pelajaran yang mengkaji jenis cement, concrete, sand, gravels dan banyak lagi!*, aku pon tidur. Plan nak try la kan.

Masuk2 je dalam dewan test tu, 1st soalan aku tengok

“another test for water besides compressive test is ..............” #lebih kurang cegini la soklannya

Makkk aihh.. ni aku tadi baca sebelum tidur. Walawehhh pebenda ni wehh. Aku ingat gambar die. Tapi aku lupa nama test tu. Macam mana ni? So, aku pon dengan jayanya melukis la gambar dekat soalan tu. Well, experiment aku tak menjadi. Dan kata2 yang cakap lepas study boleh tidur bagi die lekat kat otak tu SERIOUSLY MENIPU. Sebab aku banyak tak ingat apa yang aku study, padahalnya, sebelum aku tidur, aku boleh je explain everything. Demmmmm

ok sudah bercerita pasal test.

ohmaigod.... he's reading my blog. eh...hye ex! thanks for reading my blog. welcome to my blog! dun worry, i'm not talking bad about you. just... well. hurmmm.. a lil bit maybe..? ;)


penunggu. well, ini bukan aku nak bercerita pasal filem Penunggu Istana yang tah pape tu. tapi, hari ni aku nak bercerita pasal Love. sanggup tunggu orang yang korang sayang..like.... for the rest of your life? #for the rest of my life-maher zain. ok, akan ada yang jawab

"of course i am! he's/she's my first love! how can i forget my first love"


sayang tak bermakna love instant. dan love instant kadang2 bermakna sayang. get what i mean? ok macam ni la.. cinta segera macam mee maggi tu kadang2 takkan melahirkan rasa sayang, tapi, kadang2 instant love tu jugak la yang akan melahirkan rasa sayang, yang akan buat korang rasa nak tunggu dia, tunggu dia dan tunggu dia..

"eh hey! kau tak de orang lain ke nak tunggu? kenapa mesti dia?"

well, mungkin dia telah memberi impak yang sangat besar dalam hidup korang. waiting sometimes isn't worth that way. we need to move on. tak salah menunggu, tapi 

sanggup kau tunggu dia walaupon ada yang lagi perfect menanti?

sanggup kau tunggu dia walaupon kau terpaksa tahan cakap kawan2 kau yang benci apa yang dia dah buat kat kau?

sanggup kau tunggu walaupon dia reject kau berpuluh kali?

sanggup kau tunggu walaupon dia bukan jodoh kau?


kadang2 jugak, bila kita tunggu orang tu, kita sebenarnya tutup kedua2 belah mata kita pada orang lain. lagi rapat mata kita ditutup, lagi susah untuk melihat dunia sekeliling. semakin susah melihat dunia sekeliling, makin terkunci minda kita pada seseorang yang belum tentu boleh jadi milik kita. bila kita bukak mata, kita harapkan orang tu akan ada untuk memimpin kita yang sudah lama ketinggalan tentang peredaran dunia sekeliling, namun bila buka mata, hampa. tiada siapa2 yang sudi menghulurkan tangan. -sastera aku sangat sucks, sebab tu aku dapat course engineering-


berbaloi ka menunggu?

pada pendapat aku, ianya sangat la tidak berbaloi. ada yang lebih perfect menanti. orang kata 

" you need to find a new lover, in case to forget the old one"

seriously ayat ni boleh guna pakai 70%. sebab? figure it by yourselves. then u'll know how does it feels.

yes. kadang2 memang menunggu ni berbaloi. macam cerita dekat cekerarama tu. menunggu seribu tahun, at last dapat jugakkk.. but waaaaaaiiittt! itu DRAMA ok. stop wasting your time on people who doesn't know how to appreciate it.



move forward. didik hati supaya tidak mudah terjatuh dalam gaung2 yang tak sepatutnya. go and find for the other one. jangan biarkan korang menunggu kisah silam korang,. you can;t  put your arms around a memory. go n get your life! wake up. don't look back. if you want happiness, never ever walk together with your past,. by then, u'll find your happiness. 


last but not least, 
never ever regret for what have you said before, because once it's blurted out, then that's it. you may fix it according to  your own way, but that will never remain the same. it leaves scars. 

"well, i can use my own cream ok! ada krim untuk hilangkan parut"

oh goshhhh. nampak sangat nak tunggu sangat dia tu. fine. kalau ada gak yang berfikiran macam ni, well, make it worth ok? ;)





8 comments:

  1. feera. kecik sangat ah tulisan. saket mata den ni haa,

    ReplyDelete
  2. kes mj pulak..i need to find new hensem guy, to forget the old one..haha..ye itu slh satu hobi dimne mj akn usha hensem guy yg lalu dpn kdai..hahaha..

    ReplyDelete
  3. suka entri ni :)

    http://syazhain.blogspot.com/2011/07/kisah-kita-rumit-iii.html

    ReplyDelete
  4. @MJ
    miahhaha. ish3 mj ni, cr yang handsome je eekkk.. *sbnrnye nohfee pon! LOL

    ReplyDelete