my medulla oblongata

Sunday, July 17, 2011

Home » , , , » stop inviting us, u fake!

stop inviting us, u fake!

SALAM

wahh dah nak masuk seminggu aku tak update blog.. al maklumla.. pelajar terpuji, mesti la study selalu *oh maannn dean pn x dpt. haha* whatever feera, whatever..

ok, actually pos aku kali ni multireason. nak anggap apa pon, anggap lah.

AMARAN KERAS; entry ini bersifat peribadi., sekiranya anda tidak mampu untuk mambacanya, sila tekan cross merah disebelah kanan pc/laptop anda. sekian terima kasih.

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=

apa ? tak nak tekan? ok fine~~ baca la.... hehe 

susah tak nak lupakan kisah lama? for sure not. yes this is rhetorical question, aku tanya aku jawab. sama jugak dengan kisah aku ni. 

2 tahun aku berada di suatu tempat yang banyak sangat tinggalkan kenangan paling aku tak suka. but why must be that place? yes,. sebab manusia yang menghinap dalam kawasan tu menyebabkan aku telah menoktahhitamkan kawasan tu dalam list tempat aku nak ziarah bila aku dah besar nanti. 


aku ingatkan kisah tu berhenti sampai disitu sahaja, tepat 8 disember. aku ingat kisah tu akan berada dititik noktah disitu sahaja. tapi..... 

"kalau dorang datang,aku nak boo dorang"


er... masih katak dibawah tempurung lagi mereka rupanya, aku ingatkan segalanya dah berubah. perjumpaan kembali yang telah diaturkan dibalas dengan caci maki aku dan rakan2 aku. kenapa? disebabkan luka lama yang telah berdarah kembali.

manusia yang paling aku hormati satu masa dahulu tiba2 menjadi manusia yang paling aku benci pada saat ini. kenapa? kenapa perlu ungkit kisah lama? tidak perlu membandingkan "mereka", dan "mereka" dengan kami. dari perspektif aku...oh itu sangat la kejam.

"disebabkan nila setitik, rosak susu sebelanga"

ayat tu sentiasa berlegar dalam fikiran aku. kalau hanya "kau" sahaja yang baik. tidak akan terserlah kebaikan "kau" sekiranya sahabat2 kau masih serong pemikirannya. aku hormati, sanjungi cara "kau". namun bukan cara kau mengendalikan sahabat2 kau.


dihentam, dicaci, dipandang sinis. YES AKU KESAH! besar sangat perkataan SENIOR dalam konteks kamus hidup anda. perhalusi lagi erti perkataan itu.

kau jemput, kau tak jemput....aku dah tak kesah. terima kasih menjemput, tapi awasi la rakan2 kau. boleh kau atasi mereka? sekiranya boleh, akan ku jejak kembali "tempat" tu pada tarikh itu. tapi....

aku bukan jenis manusia yang pergi ke suatu tempat tu semata2 untuk membiarkan diri aku dan sahabat2 aku dicemuh. jauh sekali dihina. yes, aku sedang condemn kamu semua!

source tumblr


atau..sebenarnya sahabat2 handai kau itu hanya bermain mulut sahaja? tiada simpan niat di hati? kalau begitu jawabnya, nahh ini jawapan aku

"terlajak perahu, boleh diundur, terlajak kata....hang boleh blah!"

ok, setakat ini sahaja post aku. oh kalau ada yang terasa, aku tak mao kata sorry. ok bye, 




8 comments:

  1. yaww girl you rock!!!! ok bye naku nk pi msk. dr td kata nak masak. HAHA

    ReplyDelete
  2. @Shyafeeqah Malek x tahan sgt dh. dr dulu lagi nk buat. tp mls nk ungkit. tp dh petrol sambar aku, lagi la api marak. miahahahha

    ReplyDelete
  3. best! mmg betul pon, kalau nak jmput jaga laa "rakan2" sendiri.. poddah. batch sendiri tak reti jaga, x unite, dok kata batch kita mcm2. ==

    ReplyDelete
  4. babe, ape cer nih? serious kau hangin gila aku nampak nih. pape pun aku tau kau cool jeh. takkan kau nak hangin tak tentu pasal kan.

    ReplyDelete
  5. way to go =)
    but...bersabar jekla..nk wt cmne kn...
    org yg taknk berubah smpai ke tua la cmtu..
    org pn da bosan..zzzzzz

    ReplyDelete
  6. @Kyra
    wehh geram dgn budak2 immature ni. tapi tak pe, aku dh mula cool down dh. hehe. thanks. ;)

    ReplyDelete
  7. @Nurain yes2. betul tu. let the karma do their job. i'm gonna sit back and laugh hard when the karma punches their face hardly~~! HAHA

    ReplyDelete