my medulla oblongata

Saturday, August 27, 2011

Home » DALAM BANYAK2 TEMPAT, KENAPA LUTUT?

DALAM BANYAK2 TEMPAT, KENAPA LUTUT?

SALAM

terkedu kejap aku bila tengok video wardina safiyyah. macam mana die berubah dari zaman kejahilan sampai ke sekarang. lepas baca dari entry cik epal pasal video ni, well memang betul. 

we are what we eat

and

we are what we read.


bila aku fikir2 balik, yes...kadang2 buku2 yang aku baca #english novel etc, macam bagi satu impak pada aku untuk cuba buat macam apa yang ditulis dalam buku tu. apatah lagi, aku ni jenis yang high curiosity. 

walaubagaimanapun la kan... aku tetap jugak nak meluahkan rasa betapa bencinya aku pada seorang/duaorang/tigaorang penduduk di kawasan rumah aku ni., why?? 

ok here's the story. 

semalam, aku baru balik rumah. dan sangat mengagumkan tiba2 nak naik lift, tengok dalam lift tu dah lawa dan sudah dicat baru. seriously rasa happy tengok lift dah bercat dan lawa. but then...masa nak bukak puasa tadi, bapak aku cakap

"ade orang kikis tulis nama apa tah dekat dinding lift tu"

what??????

woi !@#$%^&*, kau ni apahal ha manusia? kenapa dalam banyak2 tempat kau nak kikis dinding lift tu jugak? apasal? bulu ketiak kau dah habis kikis ke sampai  dinding lift pon kau nak kikis? serious aku cakap, kau BODOH.

otak kita tak sama dengan otak lembu, kita dikurniakan akal. tapi kalau perangai kau dah macam ni..ish2.. mengalahkan otak lembu la nampaknya. oh waittt..bukan dalam bulan puasa ni kau ni bukan kena ikat ke?? a BIG BIG SIGHSSSS

lagi satu jenis yang aku tak boleh terima bila merokok. kau ingat cool ke merokok lepas tu sembur2 dekat orang? cool kepala HO HO HORLICKS kauuuu! kalau kau nak mati, boleh mati sorang2. jangan nak ajak2 aku. oh wait,... bukan merokok tu haram dalam ISLAM ke? ke kau pon sejenis dengan yang kena ikat masa bulan puasa tu? tengok, orang merokok yang tak cari gaduh dengan aku pon dah kena sekali. semua disebabkan kau la ni. ish!

seterusnya. mindset. kita selalu cakap
"Don't Judge The Book By It's Cover". 


yes, it is true. kita tak boleh judge sesuatu atau sesorang tu dengan hanya tengok luaran je. betul tu, tapi kadang2 manusia ni suka sangat salah gunakan konsep "quotes" itu sendiri. bila nampak orang tu dah sah2 penagih dadah...nak mintak sedekah. takkan tu pon nak masih lagi nak cakap don;t judge the book by its cover? cmon la... takkan la sampai bila dah kena penyepak sedas baru taw bila masa nak gunakan quotes yang satu ni? oh cmon....

next aku nak cakap pasal merotan. seriously bosan gila kalau nak cakap merotan dalam kalangan budak2 sekolah. teachers out there, students nowadays are genuinely different compared to students during your time. rotan2 ni dah tak makan saman. bila buat salah sikit, rotan pungkok la..rotan tangan la, sepak muka la. kalau sesuai dengan kesalahan takpe jugak. ini kesalahan kecik, tapi rotan bagai nak rak. macam la dulu2 masa dekat sekolah tak pernah buat?? i'm not trying to be rude. but please. fikirlah dulu sebelum buat.

itu je la kot yang aku nak tulis. but seriously aku anti gila dekat orang yang buat vandalisme dekat lift aku tu..likeeee LIFT AKU ok? kau kikis lift aku? pergi kikis bulu hidung ke bulu kaki kau tu dulu sebelum nak kikis dinding lift. 

2 comments:

  1. yep!mj harap dpt contohi wardina...bgus kan die..
    wooo..ni betul pnye marah..tp mj pon siyes taksuke part yg rokok sembur2 tu..vandalisme tu pon..

    ReplyDelete
  2. nice entry.tergelak bace.trgelak2 pun ade point nye.gambar baju kuning gambaran awk tengah membebel psl entry ni yep?

    ReplyDelete