my medulla oblongata

Tuesday, August 16, 2011

Home » Love's Language.

Love's Language.

SALAM

haahhh. lama GILA aku tak update pasal LOVE eiw2 ni semua kan? so, hari ni, mood aku tu datang balik untuk keep on explaining about LOVE yang terang-terangan boleh diklasifikasikan sebagai rhetorical question. there will be some explanation regarding love and this couple thingy.

so here it is..
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=


TADAAAAAAA...




1) Thinking of you means I Miss You.
pada pendapat aku, kalau kita tengah busy macam mana sekalipon, tiba2 kalau teringatkan seseorang tu, means u ARE really missing her/him. tapi kalau mase tak busy apa semua tu, ingat kat die, bagi aku takde pape makna kot. sebab masa kita tengah bosan2 baru nak ingat orang tu. meaningful kalau waktu kita busy pon kita still ingat kat dia.


2) Holding your hands means I Like You.
kadang2 dengan sentuhan ni akan membuatkan diri kita lebih tenang dan lebih selamat. 


3) Putting my head on your shoulder means Comfort Me.
aku bagi contoh la kan kat sini, kalau korang naik bas dengan mak korang ke apak korang ke, atau abang atau kakak atau adik2 ke.. bila tiba2 tertidur, TIBA-TIBA jugak la terlentok dekat bahu orang sebelah. dan sedaaaap pulak dok landing dekat bahu dia. rasa macaaaammmmmm sooooo COMFORT! yes, comfort! macam tu la jugak dengan point ke 3 aku ni. ;)

4) Bitting lips means I'm Jealous.
kadang2 ade jugak lelaki yang anggap perempuan yang suka bit their lips ni nampak sexy. but in love language sometimes, bitting our lips means we'r in jealousy mood. tak payah nak uji sangat sejauh mana jeles kitorang tu, macam contoh
" ehhh., liyana jasmay tu hot gile lahh!" -kata lelaki kepada teman wanitanya.
oh, do i look like i care? kau cakap macam tu, tapi kau couple dengan aku jugak... ye dak?? 


5) Staring into your eyes means Do You Love Me?
orang kata dari mata turun ke hati. dari mulut naik ke otak.


6) Dreaming of you often means You're Special.
mimpi sekali, oh..mungkin mimpi sahaja. mimpi 2 kali.. oh..mungkin kebetulan je kot. mimpi kali ketiga... ok dah angau, orang kata lagi, kalau kita mimpi sesuatu benda tu, adalah mungkin disebabkan kita terlalu banyka sangat fikirkan pasal tu sebelum masuk tidur. so disini, mungkin sebelum tidur, korang telahpon berfikir tentang orang yang korang suka dan teros bawak sampai ke mimpi. dari pembacaan aku, ada yang mengatakan lelaki yang betul2 sayang perempuan tu adalah lelaki yang akan teringatkan perempuan tu right before he sleep and right after he wake up in the morning, sejauh mana kesahihannye aku belum kaji lagi.




7) Wearing your ring means I'm Yours and You're Mine.
aku bagi konsep orang yang dah kahwin la ye. ok, apa fungsi cincin itu sendiri, dari pemahaman aku masa aku buat folio tentang cara perkahwinan adat melayu masa aku form 3 dulu, aku ade baca satu artikel ni mengatakan yang cincin ni adalah sebagai pengikat hubungan couple tu sendiri.sebagai tanda.. 'oh aku telah dimiliki' atau 'oh ini adalah tanda aku hidup dengan dia'. dari konsep ini la..most of couples out there yang belum berkahwin ..i mean yang sedang bercinta pon nak jugak ada 'cincin couple'. sebagai apa? ye, sama je konsep..sebagai tanda yang dah dimiliki. 


ok, esok aku kena menghadap balik kelas solid mechanics dengan programming which is aku sangaaaaaaattt la tak suka. woi. apahal aku kena belajar programming ni woiii! aku nak jadi engineer, bukan programmer! sabar nohfee sabar, bulan posa ni..tak elok marah2. kurang pahala posa #ayat yang selalu aku dengar. baik mak.

overall, aku rasa, sebenarnye, banyak je lagi any other language of love. tak semestinya yang aku tak list ni, bukan love's language. depends on that girl/boy. tujuan aku update entry ni adalah untuk memberitahu budiman dan budimanita di luaq sana agar lebih memahami pasangan masing2. bukan main ikot daaaann ja. main langaaq tonggang langgang,. sok lusa putuih, dok keriau sorang2. #bulih dak jangan mention pasal diri sendiri? ok mak# ok, don;t make me speak in penang.. hehe. ok la..sampai sini je aku mahu menulis entry ni. esok lusa jumpa lagi noohh di lain entry

_thank you baca entry nohfee_


credits to tumblr.



4 comments:

  1. wahahah. romantik giler ! tips free neh ! heheh

    http://hafizilmi.blogspot.com/2011/08/isu-cik-anon-lagi.html

    ReplyDelete
  2. bkn sebelum ni dah ada ke?????

    ReplyDelete