my medulla oblongata

Thursday, August 11, 2011

Home » Waktu nak dapat, kemain...bila dah dapat. . . .

Waktu nak dapat, kemain...bila dah dapat. . . .

SALAM,

pernah tak korang bagi gula2 dekat orang lain, tiba2 korang dapat susu masam? 

well, itu la yang aku nak blogging pada hari ini. kenapa kita tak reti menghargai jasa orang lain. bukankah buat baik dibalas baik, buat jahat dibalas jahat? again... i do believe in karma. karma's only a bitch, if you are.

berbalik pada story aku..sifat pentingkan diri sendiri, sikap nak lepaskan diri sendiri memang selalu wujud dalam diri kita. tapi, please...somehow, u need to hide tat kind of attitude. well, aku pon ade sikap macam tu, tapi tolong jangan tunjukkan sangat attitude keji itu.

orang lain dah tolong kita, kalau kita tak nak terima pertolongan orang tu, lain cerita la..tapi ni kalau kita dah MENERIMA pertolongan orang tu, tak rasa ke macam kita patut tolong balik orang tu...? dah buat salah, nak bagi orang lain SAHAJA yang tanggung kesalahan yang dah sama2 buat, dah alang2 semua buat salah, biar semua tanggung, kenapa nak libatkan orang yang dah tolong tu SAHAJA? well, mungkin cara menolong tu tak betol., tapi, kalau diri sendiri dah kunyah makanan diberikan. dah hadam dah pon dalam perot. tu yang tinggal nak bagi taik je kot. hurm.... #wondering.

masa ni, la kita boleh tengok sama ade orang tu jenis yang

"BIAR PECAH DIPERUT, JANGAN PECAH DIMULUT" atau tak...

ataupon,

"PANDAI MAKAN PANDAI SIMPAN" atau tak...

ataupon, 

"PANDAI BERAK, PANDAI KAMBUS" atau tak.

yes, i really need this activity right now. HAHA
zzzzzzz~~


aku bukan nak back up siapa2 atau nak kutuk siapa2. ini adalah entry RANDOM. siapa makan muntah balik, die la yang akan dipanggil bulimia. #peribahasa apa ni? ok, ini peribahasa aku. 

mungkin semangat integriti aku kuat sangat kot. sebab masa dekat sekolah lama aku pon, BANYAK kali benda macam ni berlaku, so aku dah jadi feeling less and heartless dengan kejadian macam ni. cuma......

gentar sikit bila sentuh bab exam. wait... apahal situasi ni berlaku sebijik sejibon macam masa kat sekolah dulu? haha. rightttttt...masa aku dekat sekolah dulu, cikgu ugut la macam mana pon, aku memang hanya akan mendiamkan diri je. kecuali....kalau dah sentuh bab KEBERKATAN. 

but waitttt.. lemme guess. bukan keberkatan tu datangnya dari Allah SWT ke? #ok, aku bukan lah pro agama untuk membincangkan hal2 berunsur agama di blog aku. setakat sentuh dasar boleh la. kang kalau aku sentuh lagi mendalam, terpesong pulak nanti..

bila bercakap lebih2, orang labelkan sebagai serbanistas. TERLALU ramai sangat serbanistas. haiyoyo...



#kan bagus kalau soalan quiz/test/exam senang macam dalam latihan selalu buat kat kelas, kan takde bocor2 dah. kalau bocor lagi, boleh panggil kotex ke, carefree ka, dtg mai tampung. ==" noob


_thank you baca entry nohfee_




0 orang doakan nohfee dapat Dean List. amiinnn:

Post a Comment