my medulla oblongata

Tuesday, August 9, 2011

Home » Well, nama pon Facebook.

Well, nama pon Facebook.

SALAM

well hello readers! sebelum bukak puasa tadi, sempat jugak aku baca surat khabar minggu lepas punya.  keluar cerita pasal ada orang putus tunang.  sedih aku baca blog dia. aku yang pernah break up ni pon setengah mati nak recover balik sampai asek kena marah dengan kawan2 aku sebab dok sebut nama ex aku. apatah lagi kalau dia yang putus tunang. mesti la lagi sedih.. tapi tak pe, there's a rainbow behind the clouds. 


makk aihh. bergaduh sakan disebabkan facebook? untuk dipendekkan cerita, sebenarnya arwah adik Encik Firdaus ni, dituduh memburuk-burukkan adik perempuan lelaki dua beradik ni dekat facebook. lepastu yang dua beradik ni pon hempuk kepala arwah dengan helmet. arwah koma dan meninggal pada first day ramadhan. kesian arwah. kenapalah manusia ni suka bertindak tanpa fikir baik buruk dulu? #note to myself though.

dah la nohfee oi, tak payah nak emo2 sini, teqoih dengan hg punya update, padia?? cepat la citaa!!!


ok, alright then...




1) Friend Request.
dah jadi tabiat orang perempuan...tunggu lelaki tu add, baru aku approve.kalau die tak nak add, aku tak mao add dia ah. perempuan akan tunggu lelaki add dia. bukannya die yang akan add lelaki tu dulu. melainkan kalau perempuan tu hanya nak stalking lelaki tu. yes, dia akan add! lepas dia dah bosan, you may be deleted. tak pon, kawan tinggal kawan je la dekat facebook tu. tak akan comment, tak akan message, tak akan chat. 


2) Chat.
We, girls sangat la tak memilih untuk berchatting. errr i mean tak semua. tapi mostly akan buat macam ni. first akan ada lelaki tegur dekat chatbox tu. then yes, kitorang akan jawab, hye too. ataupon "salam". lepastu, kitorang akan tengok balik nama. "aku kenai ka dia ni??" kalau tak kenal, masa tu la bukak profile picture dia. kalau ada profile picture, ok la..boleh la continue the conversation. tapi kalau gambar2 dekat profile pictures pon gambar kartun, bunny la, gambar kereta la.. kalau aku, aku stop the conversation. buat tak taw ja. so please.. letak la gambar sendiri dekat facebook tu. yang nak berkawan dengan aku bukannya kartun ataupon kereta ataupon artis korea dalam gambar tu. tapi korang kan? so..? letak la gambar sendiri,. tak luntur pon kekacakkan atau keanggunan korang tu.


errrr who is he??


3) Notifications.
spam. spam dan spam. apa itu spam? spam adalah bila korang tag nama orang tu dalam satu2 conversation tu without any reason. saja2 p tag., lepas tu dok bersembang dengan orang lain dalam comment space tu. lepastu, mulalah timbul 1 notification dekat homepage kita. so, itu la dinamakan spam... notifications kita dibanjiri oleh notification2 yang takde kaitan langsung dengan kita. bagi aku, ianya sangaaat la menyakitkan hati.sebab aku punya la eager nak taw apa notification aku tu, sekali tu bila aku bukak, orang lain yang tengah bercomment2 dekat status yang aku di tag.... grrrrrr


4) Messages.
yang ni, aku memang jarang2 dapat. tapi kebelakangan ni. sejak facebook chat aku dah bertukar wajah, kerap pulak ade kaler merah tulis nombor 1, 2, 3, or 4 dekat messages aku. gara2 orang nak berchatting dengan aku, tapi aku offline. #i mean appear offline disebabkan line wireless/celcom berukband yang suka mintak campak lombong tu. tapi kalau dulu2 masa chatbox aku lama dulu..kalau aku nampak ada message je, mesti aku dah set mind aku, mesti orang yang hntr message dekat aku tu, ade benda penting nak tulis. tu yang pm je. tapi bukan sekarang dah... ;)


5) Your Friend Request have been accepted.
ok, aku jarang add orang, tapi kalau aku add orang tu, means aku betul2 la nak add orang tu. sebab aku kenai dia. tak pun mungkin sebab dia hensem, kacak, tough, popular. macam aku cakapkan tadi, kalau orang popular ni, aku add dia mungkin disebabkan oleh...#sila rujuk point 1. tapi kalau lelaki tu yang aku minat gila2 tiba2 dia approve aku. memang la rasa macam

credits to tumblr


dan...bila tiba2 dia reply comment or start the conversation. aku akan jadi sangat beku and after the conversation, i was like..





eh kejaaaap. ni tumblr ke blog. apahal aku dok post gambar2 je ni. ok sambung balik.


so, itu je la kot..perangai perangai yang boleh dijumpai dalam kalangan facebookers. takkan la aku sorang je kot yang alami benda2 macam ni., rate ..out of 10, 5 pon mungkin la akan mengalami benda yang sama macam aku, ye dok?


so, to all readers, thank you for reading my blog.






1 comment:

  1. okay. aku pun sama. sebijik! haha. memang facebukers tegar. haha.

    ReplyDelete