my medulla oblongata

Friday, August 26, 2011

Home » Zaman Myspace dolu dolu..

Zaman Myspace dolu dolu..

SALAM

lepas sudah speaking test aku, ecs test, dan quiz math. ok it's time for HOLIDAAAYYY YEAYY!

#wait, u have loads of assignments. lecturer tak nak kasi raya la ni. fine. test berderet lepas habis raya. nampaknye, raya ni, orang bukak ketupat, aku bukak buku. hmm, nice one!

ok berbalik pada topic aku. Zaman Myspace dulu-dulu la kan.. hurm... jap aku nak gelak HAHAHAHAHAHAHA

seriously LOL

bodohbetul:

memories ..
memories..memories..

kenapa? kalau sekarang ni, kemain aku tak suka tengok orang tulis ceginiw tah papew jew akuw rasew. macam org takdew lyfe. tapi bila aku bukak balik myspace aku..well, kat myspace dulu kan, kita boleh tulis blog kan? aku mengeja.. aduh~ malu aku. 

aku jadi AQ.
life jadi LYFE
dengan jadi NGUN
this jadi DIZ
kitorang jadi KITORUNK
gila jadi GYLEWR #ni aku tak boleh terima. gelak pecah perut aku baca. hahah. 
lagi jadi AGY #agi hidup agi ngelaban yyeeaaahh! LOL
tak boleh jadi X LEYH.
time jadi tyme.

huhu, thank God yang lain2 aku campor kan english dengan bm. kalau semua bm aku tulis, agak2 rosak ejaan bahasa melayu aku. lingkup...lingkup. LOL


teringat lagi masa zaman myspace. semua orang dok sebok la letak lagu feberet masing2 dekat profile. kalau yang lagu macam slow2 takpe, ni kalau lagu syiok sendiri yang dok bingit telinga tu..memang la..aku close awal2. #sama jugak macam blog. 

then, waktu tangkap gambar. yes! masa ni la masa paling popular perempuan2 untuk tangkap gambar mulut muncung 80 degree angel. takpon tangkap dari atas. takpon tangkap dari tepi, tak pon kembungkan sikit mulut, besarkan mata. well.,.yea yea.. aku pon buat cegitu jugak. and seriously BIG BIG LOL. 

another thing pasal myspace ni dulu2.. kalau orang dah comment gambar kita, mesti kita pon KENA comment gambar die jugak #WTFLMAO. lepastu, comment2 yang dapat pulak lebih kurang cegini

comey...
cun..
nice pic!
awak tomey sgt2
lawa background
santek ah awakkk.. 





seriously LOLOLOLOLOLOLOLOOLOLO

dan bukan trend masa tu untuk kita reply comment satu2 kat gambar tu. kalau facebook ni..setiap comment kat photo ke status ke..satu2 aku reply. kecuali kalau takde apa2 nak cakap..aku like je la kot. tapi seriously Myspace sangat berbeza. #nampak sangat pengguna myspace tak ikhlas nak comment gambar orang tu,. semata2 nak kan orang lain comment gambar die., so that die boleh dpt dalam 200++ comment just for a seriously TAH APA APA picture. 

nama? tok sah cakap la.. ade yang apiz hardstyle la.. aQ MaChO la.. tah apa2. nasib baiklah masa tu facebook hanya akan menerima nama betul. first nama aku kt facebook adalah nama penuh aku. then bila facebook dah jadi popular... start la semua orang dengan nama pelik2 macam dekat myspace dolu2.. =="

then kena ade top friends. masa tu la...kita kena pilih nak letak top friends yang mana satu dekat palingggg top sekali. kang kalau tak letak dekat  top 5, ade yang merajuk pulak.

hide comments? jangan risau..ada taktik untuk baca comments kau kalau kau hide macam mana sekalipon. so, kerja stalking ni sebenarnye sudah dipupuk sejak di zaman myspace lagi ye. haha

pernah sekali tu, aku dengan kawan aku ni  pergi buat satu myspace..letak nama cipanzi. myspace tu semata2 untuk add budak2 hensem. then tengok, dorang ni handsome je ke..ataupon handsome campur pandai. kira buat survey jugak la.. last2 sekarang ni, email tu entah ke mana, password? tok sah cakap la.. dah lupa. #oh maybe kawan aku tu ingat lagi kot. 

masa zaman myspace ni jugak la aku suka comment dekat status artis la..tapi haram depa nak jawab. aku comment beratus2. belum tentu satu depa nak jawab. bapakkkk sombong! tapi sekarang, gunakanlah twitter sekiranya anda mahu berhubung dengan artis kesayangan anda dengan lebih dekat. tidak kira luar atau dalam negara., semua sama sahaja. oh facebook pon sama jugak. tapi facebook aku rasa artis2 kita ni malas nak layan comment satu2. ye la.. mana taknya. baru first status published, comment dah sampai beratus2. like tok sah cakap la~~

tapi selepas aku bukak balik myspace aku tadi, aku tengok.. artis yang masih stay dengan myspace #but still log in via twitter. LOL. adalah azwin andy. kenal tak kenal tak?? oh..aku sangat la gila kan die zaman sekolah menegah dulu. dia adalah drummer kumpulan Estranged. tak kenal? ala...yang lagu,Yang terindah...masih ade..yang tercantik...ITU KAMU. tak kenal jugak? la... yang vocalist die tu budak af ke berapa tah... tak kenal jugak?

ok fine!

yang lain2 macam Joel Madden, Hujan band, dan Pop Shuvit...last post dorang pada bulan November. lamaaaaaaaaaaa gilaaaa doeeee

oh facebook, don;t cry dear....


ok la.. last but not least. aku nak conclude kan, Facebook, aku takkan tinggalkan kau macam mana aku terbengkalaikan Myspace dan Friendster aku. walaupon Twitter dan Tumblr sangat attractive, aku tetap akan bukak Facebook sebagai 1st tab aku. lepas tu 2nd tab twitter 3rd tab tumblr. dan 4th tab blogspot. aduh. blogspot. kau di ranking yang keempat rupenye. hehehe. 


konklusi ke dua. bila nampak ade budak2 dok gunew bahasew macam niew dekat facebook, tak payah lew nak lenting2. sebab macam lew korunk tak pernah pakai bhsew eiw2 macam niew masaew zaman myspace duluw2. 


_thank you baca entry nohfee_

2 comments: