my medulla oblongata

Thursday, September 15, 2011

Home » Cerita yang tak habis2 lagi

Cerita yang tak habis2 lagi

SALAM

lama jugak aku tak bukak blog ni since aku update pasal hari raya hari tu. al maklumlah, aku dah deactivated facebook aku. aku tumpukan perhatian aku pada twitter study. dah nak dekat final la katakan. minggu depan je dah final. so, aku perlu mengambil langkah2 berjaga2 sebelum melangkah ke final.

huuiiish takot la sembang pasal final. jap2, kita sembang pasal story yang dah lama aku tak update ni. ahad hari tu, aku dengan classmate aku semua berkonvoi ramai2 ke rumah kawan aku dekat pulau. aku macam biasa, kena la tumpang kereta budak kelas aku. sebab dorang je pon yang bawak kereta dekat kelas aku, which is afiq luncai dan rahim. 


baju biru dan baju kotak adalah the driver on that day. they were osemmm!


konvoi 4 buah kereta dan bilangan motor yang tak terkira banyaknyewww




masa nak pergi tu seriously perut tengah berkeroncong plus tunggu kawan2 nak sampai. al maklumlah janji malaysia...kata pukol 12, alik2 pukol 1 baru nak bertolak. makkk aiiihhhhh. aku dengan penuh jakonnya pon asek dok ralit tangkap gambar dalam kereta tu..tangkap gambar tempat2 yang aku rasa aku takkan dapat jumpa dekat tempat aku. yang kawan aku si ilman tak habis2 tanya "apa perasaan kau dapat pergi penang?"


aku blank bila dia tanya soalan tu. almaklumlah teruja sampai speechless. so now i would like to answer the question, aku sangaaaaattt la happy sebab dapat naik ferri. last aku naik ferri masa aku umur 3 tahun. masa tu pon entah aku ingat lagi ke tidak. mengikut kata mak aku, aku naik ferri last umur 3 tahun or 4 tahun. so memang dah lamaaaa gila aku tak naik ferri. dah lupa dah pon feeling masa nak ferri kecik2 dulu. 

macam PI kat uitm je. hurmmm

seriously that sunday was a happy sunday. everything happened just in a day. so, let us seize the day! aku tahu lepas ni, budak2 kelas aku dah tak nak sekelas dah dengan budak perempuan. ok fine disitu. nak cari awek lagi cun ek? fine lagi disitu. haaakkk tui. hahaha. 


ok, next story. aku selalu kata yang 14 hb adalah tarikh yang paling teruk dalam hidup aku. start teruk masa bulan 4. actually 14 february. tarikh aku officially broke up dengan ex aku yang first dan tarikh officially aku couple dengan ex aku yang last. so, bagi aku, 14 hb ni sangat2 la mendatangkan masalah dalam hidup aku. aku sangatla tak suka 14 hb. sangaaaaat tak suka. setiap kali 14 hb, aku akan jadi semacam fobia...fobia dengan tarikh ni. 

tapi, semalam. 14 hb. for the first time, aku keluar dengan kawan yang aku kenal die masa aku form 4/5. aku kenal die masa dekat zaman2 myspace lagi.. then drag to ym. then drag to facebook. dan tak sangka pulak kitorang satu universiti. masa sem 1, memang la aku tak pernah nak amik tahu langsung yang die ade satu u dengan aku. sebab excited dapat masuk u kn. then sem 2, baru la aku start the conversation back. cakap nak pinjam buku CTU. 

so, now dragging on. semalam kitorang p tengok cerita Nasi Lemak 2.0 superbbbb ok cerita tu! memang at first rasa macam seriously RACIST. tapi bila dah half timeline, nampak die punya community kat situ. and i wonder, kenapa cerita tu tak publish dekat iklan. at least aku boleh katakan, cerita tu, lebih bagus mesej dia dari cerita2 bodoh yang mesej yang nak disampaikan hanyalah seciput which is DENDAM. seriously LAME. takkan disebabkan die pernah create trouble, sebab tu die tak layak jadi film maker?  oh cmonnnn. 


memang filem ni sebenarnye banyak perli. perli kita dalam tak sedar. tapi itulah hidup kita. kita terasa, sebab itu adalah hidup kita. kenapa kita nak bising bila orang cakap2 pasal keburukan kita. kenapa tak kita cuba bangkit dari keburukan kita tu, jadikan ia sebagai motivasi untuk kita terus maju ke hadapan. buka minda kita. so, kat sini, pada mana2 bloggers yang belum lagi tengok cerita nasi lemak 2.0 ni// sila2 la pergi ke pawagam tengok cerita ni. 

memang 80% audiences adalah kaum cina.but who cares? kau punya duit, kau dah dapat tiket, kau masuk pawagam, kau tengok, kau hayati mesej yang nak disampaikan, kau komen. easy right? bukannya tak tengok lagi tapi bagi komen mengalahkan orang yang dah tengok!

ok, done wit nasi lemak 2.0

apa yang aku tengok, kebanyakan kawan2 aku kebanyakannya sebelum kenal dengan aku adalah seorang yang pendiam. tapi, entah kenapa bila dengan aku, dia jadi banyak mulut pulak. oh goshhh i created a monster! LOL


i'm sorry buddies, i know all of you looks prettier than this. LOL


ok to Mr H, thanks sebab ajak aku tengok wayang cerita tu buat kali kedua. and the time spent. and the moment naik bas... al maklumlah asek naik motor besar je en. cuba la pulak naik bas. best kan naik bas? naik public transport bagi aku, lagi save dan lagi safe. spend save, ride safe. =)

to my classmates pulak, korang nak berpecah kelas? ha..pecah la korang. tapi kalau dah jumpa kat luar, aku akan lari dulu la kan. memang takkan tegur dah. sebab itu la yang aku selalu buat dengan ex skola lama aku. kalau terserempak dekat pasar malam ke, pasar seni ke, pasar uptown ke apa ke, mesti aku akan tutup muka dulu. tak tahu kenapa. tapi tu la aku. tak leh nak buat apa dah. till then. aku nak tidur. wish me the best for my exam's preparation.


#i don't really like people saying GOOD LUCK because in the end, i'll never get the GOOD, but the BAD. so, better wish me ALL THE BEST. hurm that's even better.

#i love once, i friend once. but once you broke them, u'll never be neither one.

#Love is not a mistake. but YOU were the mistake. 

quotes , i created. have a blessing Thursday peeps!

_thank you baca entry nohfee_

2 comments:

  1. ehh..da deactivated fb ye..ptt la mcm xde nmpk..hehe..
    uish, kalau mj lagi rase nk tegur ade la bile nmpk ex member2 kat pasar mane2 ntah w/pon tak pnh berckp dgn org tu..hahaha..

    doakan mj jugak dpt dean list..=)
    all the bestt!!!

    ReplyDelete
  2. @MJ
    a'ar dh deactivated. hehe
    yeke? entah la nohfee ni pelik sikit kot. hurmmm =="
    alright. semoga kita dua dpt dean list ok? =)

    ReplyDelete