my medulla oblongata

Sunday, September 18, 2011

Home » , , » Kejayaan aku melupakan "EX"

Kejayaan aku melupakan "EX"

SALAM

ohhh mood exam dah mai. esok paper bel, semua orang tak habis2 dok bukak buku soil mechanics. tension punya pasal, aku pon bukak la segala laman sosial yang aku ade kecuali facebook. oh damn. semalam aku activate kejap facebook nak menjalankan misi penting. dan yang paling best nya aku rasa aku baru je on untuk 3 minit, tapi tengok2 dah pukol 3.50 am. facebook..facebook. kenapa la subjek yang aku study ni takde daya tarikan macam facebook? bertuah betol!

masa dok tengah study2 ecg, layan kejap lagu2 lama.. almaklumlah bunga kat taman dah menguntum dengan segar bugarnya. so, aku pon melayan lagu Entah-Afgan & lagu Yesterday-The Beatles. wait.. itu lagu break up la nohfee!!! whatever nohfee whatever..

speaking of love, lama jugak aku tak update pasal love. and now, aku nak start updating pasal LOVE balik. betul la orang kata, 
"WE NEED TO FIND NEW LOVE IN ORDER TO FORGET THE OLD ONE"



yes, sangat la betul. kalau masa aku break up dulu, kemain sedih dah diri aku ni. sampai kawan aku marah2 aku sebab asek dok ingat benda2 lama. see? KAWAN2 jugak memainkan peranan dalam melupakan kisah cinta tak kesampaian. seriously FRIENDS, YOU GUYS HELPED A LOT. kenapa aku tiba2 nak cerita pasal ni ? sebab dah 1 sem berlalu. kalau tak, masa sem lepas, masa2 macam ni la, aku tengah bertarung dengan sakit hati putus cinta. ceeeewwwaahhh. 

bila sekarang ni pikir2 balik. 
"bodo gila ang ni nohfee! dok jadi gila sebab dia psaipaaaaa???"

ok pause.

right after aku break up, aku keep on ym'ing dengan kawan aku. he gave me loads of advises. seriously in need that time. dan dia la satu2 nya kawan lelaki aku yang tahu everything about my story. i told him everything. mood bercerita pasal love dengan kawan perempuan lain dengan kawan lelaki. why? sebab bila kita bercerita dengan kawan perempuan. kawan perempuan akan  bagi pendapat according to our emotion. tapi lain pulak cerita kalau kita bercerita dengan lelaki. sebab bila kita bercerita dengan lelaki, dorang akan bagi pendapat berdasarkan pendapat dorang as lelaki. 

so, dari situ..aku rasa aku dapat bezakan pendapat dari kaum lelaki dan pendapat dari kaum perempuan. 

and the best thing about him, he always have time to listen to all my crappy stories about "love story". seriously. kau kawan yang best la.

ade jugak jenis kawan aku yang sorang lagi ni. die ni budak baru dalam kelas aku. sem ni baru masuk. tapi, kitorang still boleh masuk air je satu kelas dengan die. but then bila sentuh bab hati dan perasaan, aku mesti tak akan setuju langsung dengan dia. asal pon aku tak tahu lah. lain kot interpretation sayang dia dengan sayang aku. sampaikan masa dalam kereta , tengah bersembang2 pasal ni semua, tiba2 masuk pulak bab2 LOVE semua ni. teros aku diam, bukak mp3 kuat2.. 

after all, orang kata

" kalau dah break up, memang tak boleh nak jadi kawan dah lepas tu". 

masa aku break up dengan ex skola menengah aku dulu. aku boleh je berkawan lagi dengan dia. in fact aku rasa he could be my best friend. because he knew loads about me. siap boleh keluar hang out lagi. but then, bila aku break up dengan ex aku masa kat universiti ni, aku rasa ..

"hell no aku nak berkawan dengan dia".

haha. dah macam masa sekolah rendah dulu.. gaduh sikit, tak nak kawan, gaduh sikit tak nak kawan. bak kata Mr.H, Toya. but yes, aku memang toya. aku tak nak kawan dah. pandang pon aku tak nak dah kot....? hurmmm.. inilah hasil dari usaha kawan2 aku bagi melupakan dia. so hasil usaha kawan2 aku ni macam dah nak mendatangkan hasil je..? oh well.. di mana ada kemahuan disitu ada jalan.




kalau dulu, aku fobia betul bila dengar lagu2 6ixth Sense. tapi sekarang ni, aku rasa aku dah boleh siap karoake lagi lagu2 6ixth Sense. selain dari tu, aku jugak jenis yang suka bukak tumblr masa aku break up dulu. sebab gambar2 dekat tumblr ni seriously sangat "heal my wound". so, aku dengan bangganya pon create la satu account tumblr. semata2 nak tengok gambar2 cantik tumblr. dan aku sendiri boleh bermuhasabah bila tengok gambar2 tu. aku nampak kelemahan aku sendiri dalam  Cinta2 ni semua. dan aku rasa Tumblr la sebenarnya SIFU, KAMUS BERGERAK aku sebelum aku terlibat kembali dalam kes2 percintaan ni. waaaa.

wait.. cerita macam ni, pon nak masuk dalam blog nohfee oi??

yes! aku dalam masa terdekat ni, aku nak update pasal diri aku je. lepas final mungkin baru aku nak update pasal umum. macam entry2 aku sebelum ni...tips, funny stories.

anyway, jom la kita ramai2 buat tumblr!! dan jugak... doakan aku boleh jawab soalan2 exam aku dengan jawapan yang betul. =)

_thank you baca entry nohfee_

2 comments:

  1. wahh````` GO FEERA ....go..go....
    keep it up feera......^^
    n semoga feera selamat menempuh exam yang bakal tiba ni!!!!^^

    ReplyDelete
  2. @샤 리 다 hehe. yeaaayy kau pon sma jugak dada oi.. lupa2 kn la si N tu.. =p

    ReplyDelete