my medulla oblongata

Wednesday, September 28, 2011

Home » Signs She Love/Like You

Signs She Love/Like You

SALAM

hari tu aku bermesej dengan kawan aku. dan dia ada tanya pasal

"perempuan ni suka lelaki macam mana ek?"

ok, pada sesiapa yang tak tahu lagi, aku ade update pasal benda ni dulu. tapi, itu dulu, sekarang ni aku nak update lain. perempuan suka lelaki yang jenis macam mana ek? ok, aku nak ubah sikit persoalan kat situ. agak2 nya macam mana ek nak tahu perempuan tu dah falls in love with you. madly in love with you? agaknye2... macam mana ek?

ok, itu baru mencabar. so, here it is! ada hint nak tengok sama ade perempuan tu dah mula suka kat lelaki tu, atau tak.


1) Cara Pandang
obviously, orang kata, dari mata turun ke hati. so this is it! tengok cara die pandang macam mana. ada 2 cara pandang. pandang, then kalau lelaki tu pandang die balik, die terus pandang tempat lain. another one is pandang... well, macam Bella Swan pandang Edward Cullen. ;)
so, kalau yang dekat case pertama tu, girl tu die takde confident untuk cakapkan yang dia suka dekat boy tu. tapi die tahu, die memang suka boy tu. another one. girl tu memang confident dengan hati dia yang die suka korang. dan jangan terkejut, if she make a move! 


2) Kawan.
tengok pulak dekat kawan2 perempuan ni. selalunya perempuan ni, dia akan cerita semua love story die dekat kawan2 dia. sebab perempuan sangat mudah percayakan kawan2nya. jadi, guys, look at her friends. kalau terserempak dengan a group of her friend, cuba tengok, ade tak kawan2 perempuan tu senyum "ada makna" ataupon tengok...kawan2 die ade pandang korang balik tak? kadang2 kalau ade kawan yang jenis cakap lepas, die mungkin akan tersebut stuff like this

"eh.. Mira punya doe!"

let say kalau nama die Mira la kan... ;)


3) Jealous.
yes memang betul . cemburu tandanya sayang. cuba tease die. try ckp pasal perempuan2 lain, make up a story. a really good story, and make she believes you. tengok, die  akan go on with the stories, ataupon die akan terkedu kejap. lepastu die akan bagi respon sekejap. lepas tu seboleh2 nye dia nak ubah topik. so, take note masa tu.




4) Special Days.
she remembers that guy's special day. ataupon hari special kedua2nya. contohnya, hari macam mana dia dan korang boleh kenal. obviously, she'll take notes. sebab kalau boleh die tak nak terlepas dari jadi speciaal girl untuk lelaki yang dia minat. kalau die terlupa, she'll find multi ways to overcome it. 


5) Laughs at your joke.
even kalau lawak kau bodoh macam mana sekalipon, tetap dapat menggelikan hati dia.


6) Terima je laaaa
ok, apa yang aku maksudkan dengan "terima je laaa". means die ni tak kesah korang cerita pasal bola ke, pasal life korang ke.. die dengar je. and, she will gives her best to acknowledge all of your boring stories. die takkan tunjuk yang sebenarnya cerita kau tu bosan, lapuk. ade pulak cerita pasal bola dengan perempuan yang bukan kaki bola? kalau kawan2 biase, well, mereka akan cakap 
"bosan doe dengar cerita bola. aku tak suka bola. ubah cerita la.."
tapi kalau perempuan tu suka dekat korang. she'll listens to you. 


7) dress/make up/looks in her best!
lumrah...kalau suka dekat seseorang, kita nak kita nampak kalau boleh perfect depan orang tu. kalau boleh tak nak ade cacat cela. so, perhatikan, die ada tak betul2kan tudung dia (pada yang pakai tudung) tak pon betulkan rambut die(yang tak pakai tudung). benda ni natural. tak jangka pon nak buat, tapi automatically kalau this situation happened, she'll stands in her best!


8) You + me = perfect together! You + her = WTF is that?
talking about other girls. like..
"howwt gylewwrrr la perempuan tuww. mesti ramai yang sukeww dieww kan?"

so this girl yang minat korang tu will be saying like this

"hot cannot be a substitution to BEAUTIFUL ok. lagi satu, tak hot mana pon die."


9) Try to show that she cares
die akan tunjukkan as if she really cares about you #she really mean it when she ask you
"are you ok?"
seboleh2 nye dia nak korang taw yang die ambil berat pada korang..


10) Stalking.
yang ni memang payah nak kesan la kan. sebab korang takkan taw yang die tengah stalk korang.unless kalau kantoi. tapi kalau dah nama pon stalking. memang korang takkan taw la... she's remain as ANONYMOUS. remain the same. cuma apa yang aku nak bagi taw, perempuan ni.. kalau die suka lelaki tu, die akan stalk laki tu terutama facebook. twitter., kalau yang gila stalking punya...die akan stalk sampai la dari hari pertama korang buat facebook. gila kan?


so, itu je la kot hint yang aku boleh bagi korang dan bantu korang supaya senang nak detect perempuan yang syok kat korang ni.  tapi kan, ade jugak some girls yang tak jalan dengan hint ni semua. maksud aku, dorang bukan la macam ni. ataupon memang lumrah dorang suka amik berat dekat kawan2. so, apa yang aku tulis kat atas ni, tak semua perempuan buat benda macam ni.. so, all the best guys out there! for girls out there, next entry aku try buat pasal how to know if a guy falls in love with you! ok? fair and square!

_thank you baca entry nohfee_



15 comments:

  1. aq suka tajuk ko yg STALKING tu! loike3~ ;P
    xoxo

    ReplyDelete
  2. ape yg awk ckp 2 mmg btoi..
    btw,nice entry

    ReplyDelete
  3. ahahaha.betul feera.betul.dayah setuju!esp yg psal stalking tu. :P

    ReplyDelete
  4. amboiihhh...tu dia..mj bce p0n sambil analisis diri sndri gak ni..kot2 ade ke pnh 'terjatuh' dgn laki2 lain..hahaha..tp point tu sume bt0l lah..common things yg girls buat kn..i love stalking! sshhhh...

    ReplyDelete
  5. @MJ
    mj kuat stalking? haaa. kantoi!!! haha

    ReplyDelete
  6. This is what i want ! hahaa :p maseh fira.

    ReplyDelete
  7. the stalking part is sooooo like me.. teehee~~

    ReplyDelete
  8. @Wan Panjang haha.. mmg post ni utk kau pon wan.. =p

    ReplyDelete