my medulla oblongata

Friday, October 14, 2011

Home » Signs He Love/Like You.

Signs He Love/Like You.

SALAM

kalau dulu aku ade update Signs She Love/Like You. so, sekarang ni aku rasa macam nak update pasal sign lelaki suka dekat perempuan. ni hasil aku tanya kawan2 lelaki aku. plus aku baca sikit2 dekat internet dan buku. aku taw, kalau aku membebel panjang2 pon bukannya ada yang nak baca mukadimah aku. semua teros p tengok bnde yang aku highlight kn? yea yea.. aku taw tu... jadi ini lah hasilnya. check it out!


1) Mesej/Call
1st step..to be a friend. tak gopoh2 terus confess. dia akan start berkenalan dengan girl yang dia minat dengan mesej/call.
selalu sangat kita dengar orang akan tanya dekat kita
"mesej dengan siapa tu? dengan pakwe letteww?"
then kita akan marah2 manja like
"eh mana ade. kawan je"
padahalnye.. yes. 24 jam mesej. ade je benda yang nak diborakkan. dari bangun tidur, sampai masuk tidur, tangan tak lekang dengan handphone. ralit reply mesej, takpon asek call. *tak semua lelaki mcm ni


2) Privacy.
kaum lelaki ni akan start tanya your privacy thing ...about your life. sebab dorang nak taw pasal girl yang dorang suka. macam mana dorang nak tanya? yes by mesej/call. 



3) Berubah Perangai.
kalau dengan kawan2 dia, lain cara dia layan., kalau dengan perempuan yang dia suka, dia akan jadi lain cara yang dia layan. takkan sama. mungkin dia dengan kawan2 dia, dia mungkin jenis yang suka menyakat atau menyakitkan hati orang. tapi bila dengan perempuan yang dia suka, karakter die automatically akan berubah. suka sakat mungkin..but maybe in proper way. ;)




4) Pendapat
lelaki tu akan kerap mintak pendapat pada perempuan yang dia suka. kenapa? sebab dia percayakan perempuan tu dan rasa rapat dengan perempuan tu. *tak semua lelaki macam ni.


5) He's happy with you.
jangan confused pulak. yes kawan jugak akan rasa happy bila dengan kita. tapi kalau with a guy who is attracted to a girl, dia akan setting muka dia with a wide grin, no matter what he's doing. ( referring site) .


6) Ingat
lelaki akan ingat setiap perkara yang perempuan tu cakap. walau sekecik mana pon perkara tu.






7) Looking at You
he will keep on looking at you while you're around. and feel shy when you look at him directly.



ok tu je la kot tanda2nya. so? ade tak lelaki2 dekat sekeliling korang yang berperangai macam ni? so, take note .  lagi satu, macam aku cakapkan dari awal tadi, all these SIGNS aku dapat dari hasil pertanyaan aku dekat kawan2 lelaki aku dengan baca dekat internet and a few books here and there. so, to all Mr out there, sorry la kalau ade yang salah ye. tak semua lelaki sama kan? girls out there, take note starting from now! cheers.


_thank you baca entry nohfee_



12 comments:

  1. ooo... cam ni boleh la berlakon cam tu... hohoho... boleh ngorat seorang lagi...

    ReplyDelete
  2. wahhhh!! bez la entry nie...hehehe...nak cari boy cmnie la... hahaha thnx beb =)

    ReplyDelete
  3. wahhh..bagus laa nohfee dpt menyelami sikap lelaki pabila mereka di lamun cinta..hehe

    ReplyDelete
  4. @iLLi_aLee_Yana cari byk2 lepas tu bg kt ak satu. miahahah. sme2.

    ReplyDelete
  5. @AYIE ABAS x selam mana pon. tengok dasar je. hehe

    ReplyDelete
  6. ala..kalau da buat semua tu tapik kita tetap takde rasa ape2 sign. camno?HAHA...

    ReplyDelete
  7. hahax,,ikan uat cm tue..teruja sat :))

    ReplyDelete
  8. @Cik Bibxde apa2 sign? ermmm x pasti la. hehe

    ReplyDelete