my medulla oblongata

Friday, October 28, 2011

Home » Something that you should know about me.

Something that you should know about me.

SALAM

hari ni, aku bangun awal la kann. well, mungkin sebab aku malu dengan sorang ni. dah 3 hari kot, dia asyik mesej aku around 7am or 7.20 am "selamat pagi". yang aku pulak tiga-tiga hari dok reply around pkol 12 tgh hari.. cakap "selamat tengah hari" wuihhhh awkward gila! so, aku dengan gagahnya kunci jam pukol 6 lebih. lepas solat pe semua terus tertido. then dapat mesej 'selamat pagi' tepat pkol 7pagi. selamaaaatt sempat aku nak reply. takdela malu sangat aku hari ni. =)

ok done with sebab2 bangun awal aku. now, aku nak cerita pasal kawan. apa tu kawan? scolds like father, screams like a mother, fights like brothers sisters is it? 

pada pandangan aku, kawan yang baik adalah kawan yang memahami situasi kita.memahami dengan erti kata yang lain, MEMASUKKAN KEADAAN DIRI MEREKA DI SITUASI KITA. *yes, i found one. 

masa aku sem 2 dulu la kan, aku rapat dengan kawan aku ni. like..seriously RAPAT. but then bila dah masuk sem 3 mmg well APART. sangat jauh.. eventhough kadang2 jalan sama2 pergi kelas pon, i couldn;t feel the same way like the sem's before.

apa yang aku nak kawan2 aku faham kat sini adalah :

aku bukan la jenis kawan yang jealous kalau kawan2 aku kawan dengan orang lain. woo that is sooooo not me. aku jenis yang independent. kalau, tak ok dekat sini, aku akan try kat sana. actually i treat my friend all the same. tak kesah la kau bestfriend ke, kau kawan rapat ke apa ke.. semua sama. kecuali family. yes, except family. i'd do anything for my family...ANYTHING




bukan bermaksud aku tak boleh buat apa2 untuk kawan2 aku. tapi, aku rasa everything has the limit right? so do friendship. 

don't misunderstands me if i care too much for you. this is the way i am.

sebab mak aku nurse.so the way she taking care of us, we can FEEL it. mungkin aku dah terikut cara mak aku.

dari aku sekolah rendah lagi..kawan yang selalu dengan aku akan bertukar tiap2 tahun. macam kalau masa form 1 dengan orang lain, dengan form 2 aku p rehat dengan  orang lain, form 3 pon dengan orang lain. so aku memang jenis macam ni, suka discover. and i love making friends. like REALLY friends. kalau aku rasa dia ni 1 masa nanti jenis yang tak boleh nak mintak tolong, well, aku awal2 jauhkan diri. 

motif aku buat entry ni... mungkin sebab aku agak terasa jugak la dengan kakak aku cakap

my sis : eh feera, kau nak berapa kad jemputan kahwin aku ni? *nak edarkan
me : tak payah la. kawan2 aku duduk kat utara sana.
my sis : kau tak ada kawan ke kat area pj ni? masa kau sekola dekat sri permata dengan teknik setapak takkan kau takde kawan kot? takkan mrsm dengan uitm je?


aku terdiam. aku ade. tapi too awkward to invite them. the conversation will not be exciting as before.




6 comments:

  1. feera, exactly, same goes to me, di uitm la baru dapat cari besties yang sangat2 memahami, :)

    ReplyDelete
  2. @ainina rasidan kan kan kan? hurm, sama la kite. sep sikitttt. hehe

    ReplyDelete
  3. wah kakak feera nak kawun dh...bila weii...

    ReplyDelete
  4. alahai, berbeza. for me, kawan kawan sekolah lama dulu kot lagi akrab dari uitm. :) lain orang lain gayanya kan? :)

    ReplyDelete
  5. @Miss SH haha. a'ar.. tp tu ah different preference ;)

    ReplyDelete
  6. Ya, mungkin karena itu

    ReplyDelete