my medulla oblongata

Sunday, February 14, 2010

valentine's??? not foe me...

hurm... hr ni aq memang sedeyh yang teramat! huhuhu... well, i've lost someone tat i really do admire. i hv to let 'it' go... aq tension sgt2 mlm ni... urgh............ dgn sijil surat beranak aq yg hilang.... then, aq br pas broke up......... this is totally annoyed me! i feel like diz hols has greatfully ruined my happiness! well, i hv to step forward... no turning back... dgn aq x dpt jumpe mp3 yg aq nk.. aq rse cm nk mengamuk! ah........ aq dh agak... my end of diz day will be damnly sucks! 14 of february.... maybe people would say, tat today is da best day 4 couples... but, doesn't affect me at all... most probably, i chose the wrong path.... but i knew, diz 'path' will bring back the happiness tat already grab my 'day' today! i feel like damn useless! i hve no mood as well... huhuhu.. can't wait to end up my NS. i just want to lead a new life, as a normal teen.... huhuhu.. am i abnormal? yeah, i think so... i feel like want to rebell.. urgh... today is da killer day! gile arh! kepala otak aq dh nk burst dengan problemo yang x hbes2 dtg kt dlm hidup aq. maybe ni lah risk yang aq kne tanggung untuk jadi remaja yang lebih matang. well, semakin kite meniti alam dewasa, semakin banyak dugaan yang datang melanda. so, i have to face it one by one.. without 'running' from it. memg betol kate azimat aq yang aq pegang selama ni NOTHING BECOMES TRUE WITHOUT PATIENCE. maybe hr ni, kate azimat tu nk tunjukkan azimat sebenarnye pada aq. so, kerja aq mudah... just wait n see......

killer arh!

urgh!!
aq tension siout! byk bnde aq nk beli ni....! mp3.. aq x usha lagi..huhuh... mp3 aq yg lme hbes rosak. dh terbelah dua dh pon.. dun ask me y.. coz i dunnoe hw to answer it as well.. huhu.. then, my very important thing..... hilang! ouh shit man! wut should i do???? this is totally crap man! i hv to do sumthing! well, i need to buy a new bag.. but when? esok mak aq kne blek 4 her kursus oredy. today is sunday.. chinesse new year deh... where should i go, to get all my stuff? bersarang kepala otak aq nk memikirkannye. dgn aq x isi borang scholar jpa lagi... x beli no pin for perguruan lagi.. aiyo!! wut happened to me? aq semakin
lembab n tembel je duk umah ni... huhuhu... killer arh! ah tidaaaaakkkk!!!!! angin mengantuk datang dah!!! huhuhu.. aq mengantuk doe..! xpe2, nk hilangkan ngntok, biar aq cte sumthing....
well, aq rindu doe aq nye katil kt mktb dulu.. hahah... kt katil tu lah tmpt aq study, tdo, lepak2, gossip2... cube bygkn, satu katil tu, kitorunk tdo 3 org! hahaha... cm x muat je en, ble tgk size katil aq ni.. tp act, kalo korunk himpit2 cm ikan sadin padat cap mydin, muat lah..! hahah.. aq lebey prefer study kt atas katil drpd study kt meja study. coz, ble aq rse ngantok, teros tdo je... tp, untuk subjek sejarah, aq prefer study kt atas meja study lah.. coz, sejarah ni, memg lullabie. most of my frens kt kem ckp, cadar katil aq ni, sme je cm kt plkn. helloooooooo??? x ok!! cadar katil aq lagi lawa.. ade lambang lagi taw!! cube tgk kt sarung bantal aq .... ade lmbng mktb lagi. lagi lawa dr plkn lah... itu konklusi nye... well, locker? no comment. agak bersepah... bersepah dgn buku2 yg x hbes dibace... huhuh... kt dinding bilik aq tu, byk aq tmpl... sume knangan aq.. kirenye, cm diari aq lah jugak... sume aq cte kt c2... tp malang sekali doe... last day hari tu, aq x cabut sume2 tu... hbes lah junior aq bce all those stuff! sume benda aq cte kt c2.. haiyooo!!

hahahha... ni kwn2 aq...ade cte disebalik gambar ni... actually kitorunk kuar... tyme ni, br hbes kertas physics... so, mcm heaven cket lah en... kitorunk lepk kt village mall...(kire mcm mid valley lah). kitorunk beli topi merah tu kt living cabin... lepak2..mkn2.. (kitorunk buat mcm physics tu paper last je... hahah... x study pon) kitorunk kuar tu 6 org je.. sume berhimpit2 kt dlm kereta HEP kitorunk... gempak r cikgu rahim.... aq syg cikgu rahim. hehhehe =)
balik dr village mall tu dlm kul 7 lebeyh.. bpk r weyh!! then, kitorunk duk kecoh2 ke hulu ke hilir dengan topi merah tu... actually, kitorunk kne tegor dengan ade sorunk strainger kt village mall ni, seb pki topi merah ni... but till nw, i still wonder, berdosa ke pki topi merah ni??????? anybody can answer it?








diz iz my fav teacher.. cikgu rozaidi... ckgu sejarah aq tyme aq f4 n f5. die byk tolong aq in every single action tat i made. hurm.... actually rmi yg ske kn ckgu ni... bt since ckgu ni jd ketua warden... rmi laj yng bertukar arah... at first, aq pon.. tp ble pk2 kn blek... we need changes in our life. kite x leyh duduk di takuk ynag lame... kite kne berfikiran jauh. so, aq rse cikgu ni, best n sporting hbes. seb ckgu ni, sejarah aq dpt a waktu 1st sem. ckgu ni, selalu buat something yg lain dr yg lain supaya student die x bosan duk kt kelas sejarah die. kitorunk penah blaja sejarah kt astaka.. semate2 x nk bg student die ngantok tyme sejarah....tp, kadang2 berdesing gak telinge kitorunk 1 kelas ble dgr die perli batch kitorunk. but wutever it is... aq tetap syg kn ckgu ni.... eternity... thx 4 being a very gud teacher 4 me!



hurm... nw, aq rse cm dh x ngantok sgt, so, i need my kreko.. aq br je beli kreko yg terbaru.. so, aq nk hbeskan bce kreko aq dulu at diz tyme..sementara mata aq tgh segar ni.. bye!

the diferrence....................

hurm.. ape yg aq dh berubah eyh???
aq rse, aq x de perubahan pon before msuk plkn n after plkn... well, aq rse, i'm getting worse.. lol
aq byk tdo je kt umah... tolong mak aq lagi lah.....=(
kerja aq kt umah,.. membuta...! tp nk wat cm ne? aq ngantok yg teramat doe.. kalo kt kem, at least, ngantok aq tu leyh cover dengan xtvt2 yg xterme...(lol)
tp kalo kt umah..? 24 jam mnghadap laptop... hurm... bosan2..
even bapak aq ckp, 'ingatkan pergi plkn ni, ade perubahan, same je abah tgk'.
well, this is totally me. i'm not gonna turn to be someone else... this is the me!
hurm, kalo kt kem, aq bangun seawal 5 suku pagi.. mandi n g surau (kadang2 x mandi pon, teros g surau je.. hehe), tp kt umah, kul 10.30 pagi aq bangun. mandi? hahhaha.. belom tentu aq nk mandi.. mlm jap g br aq mandi.. sejuk doe! hahahhaha. and, kalo x, waktu skunk ni, aq tgh menghadap mke kwn2 aq kt kelas kenegaraan tu, tp, skunk ni, aq tgh menghadap kwn2 aq kt ym, blog, facebook. x lupe lak, menghadap 4shared.. download lagu2 baru. al maklumlah, aq kne penjara 2 bulan setengah kt kem tu. kadang2 aq terpikir, knpe wujudnye plkn? aq ingtkan plkn kt malaysia ni mcm kt singapore. tp, x pon. actually plkn kt malaysia lebih menerapkan nilai2 perpaduan..... nw, aq tahu btapa pentingnye nilai2 pepaduan ni. kalo dulu, aq x nah ade kwn2 from sabah.. bt nw, dorunk lah soulmate aq kt cni.. (although, sometimes aq x taw pon ape yg dorunk ckp.. huhuhu). byk benda yg aq blaja kt cni. kerjasama..tolong menolong. tp 1 benda yg aq rse x kn berubah adalah sikap mementingkan diri sendiri. aq x faham, knpe bnde yg sekecil ikan bilis, boleh dibesarkan sebesar ikan paus? hurm..., semua tu wujud atas dasar 'sikap mementingkan diri sendiri'. kita boleh ubah kalo kita nak. jangan sampai nila setitik rosak susu sebelanga, dah terkena baru terngadah. doesn't matter barang siape pon, kalo terjumpe barang org tu bersepah, tolong lah angkatkan... kite kan 1 company...? sorang buat hal, sume kne... so, pandai2 lah jage company masing2... tbe2 aq rindu kn batch aq... OHANA LADIES. disebabkan sorunk punye hal, hbes satu batch aq kne. so, ape2 hal yg kitorunk nk buat, kitorunk akan pk psl batch dulu. batch diutamakan, reputasi difikirkan. hanye kitorunk 72 org shje yg tahu, betape utuh nye ikatan kite sume... w'pon ade sana sini salah faham. mana taknye? sedangkan gigi tergigitkan lidah, ini pula kawan2 yg dh jadi soulmate kite selama 2 tahun, yg byk tempuh dugaan sme2.... kalo boleh aq nk sgt, kwn2 aq kt kem ni mcm tu... tp aq rse, benda tu x kn terjadi pon... seb kitorunk 'lepak' kt plkn pon 3 bulan je. so, memg x sempat nk knl hati budi msg2 dlm mse sesingkat itu. ah... rindu gile ngun batch aq!OHANA LADIES!! i lurve u gurls so much!!!!

Saturday, February 13, 2010

AL KISAHNYE.......

tanggal 26 september 1992, lahir lah seoran baby cute, yg diberi nmeoleh mama nye, ZAFIRAH... aq lah tu, aq membesar dengan penuh kasih sayang dr family aq. masuk enam tahun, aq diberi pengajian awal di tadika joy kindergarden. well, tadika tu overall jenis yg speaking cket. aq ngangan je la ape yg ckgu tu mengajar kt depan. tp ble dh lme2, br lah aq ley phm ape yg ckgu tu ckp kt depan.

apabila umur aq menjangkau 7 tahun, aq disekolahkan di Sekolah Kebangsaan Sri Kelana, kt pj ni. aq ni seorang pemalu dulu. aq malu untuk bercakap di hadapan. aq malu untuk bergaul dengan org yg aq x knl. kirenye, aq x pndi sesuaikan diri, tp tak tahu lah aq mewarisi keberanian siapa untuk mencuba sesuatu yg baru. aq makin serasi dengan kehidupan sebagai pelajar sekolah rendah. aq mula menonjolkan siapa diri aq sebenar. tp, sifat malu aq tu, sukar untuk dikikis. aq masih malu dengan diri aq sendiri.. entah kenapa..?

umur aq kian meningkat. semakin mencecah dunia remaja yg penuh pancaroba. aq mula bersahabat dengan rakan2 aq di Sekolah Menengah Kebangsaan Sri Permata. namun, persahabtan rapat yg terjalin antara aq dengan rakan2 ku sewaktu di tingkatan satu terhenti di penghujung tahun. aq mula dapati bahawa cre pembawakan aq tidak sama dengan cre pembawakan rakan2 ku. aq bukan lah remaja yg suke kan kehidupan sosial yg terlampau. aq masih tahu batas2 pergaulanku disini. aq mula mencari haluan hidupku. aq berkenalan pula dengan rakan ku seorang lagi. aq dapati die sgt sesuai dengan jiwa aq. aq senang berkawan dengannya. malangnye, sewaktu ditingkatan 3, aq sudah mula renggang dengannye disebabkan kehadiran orang ketiga. tp x pe, aq berkawan pula dengan rakan ku yang lain. kami rapat seperti isi dan kuku. belajar bersama2... tuisyen bersama2.. everything altogether..! namun, pada awal tahun 2008, aq dikejutkan dengan panggilan kemasukan ke sekolah menengah teknik ert setapak, kl. aq menerima tawarn itu dengan hati yang terbuka. aq dan rakanku berjanji tidak akan lost contact. namun, janji tinggal janji. pada pertengahan bulan 6, aq mendapat tawaran ke mrsm. dan mula pd detik itu, aq tidak lagi selalu berhubng dengan rakan karib ku ini. mungkin, ade hikmah disebaliknye... aq terima dengan redha. aq jalani kehidupan remaja aq di mrsm merbok. aq mula mengenali ape itu islam yg sebenar. br aq sedar tentang batas2 pergaulan lelaki dan perempuan yg perlu dititikberatkan. aq mula mengetahui tentang aurat. mrsm telah banyak mengajar aq melewati hari2 remaja ku tanpa menerobos ke dunia yang penuh dengan khilaf.

kini, di tahun 2010, aq maseh lagi seperti dahulu. tiada perubahan. kehidupan dahulu, yang aq lalui hanya bersama rakan2 perempuan mula berubah apabila aq menjejakkan kaki aq ke plkn. aq mula berasa takut seperti keadaan aq sewaktu darjah satu dahulu. aq takut kan lelaki. tp, aq tidak pernah menunjukkan ketakutan aq itu, kerana tidak mahu ianya menjadi bahan untuk dipergunakan oleh lelaki. aq memberanikan diri aq mengatasi tahap malu dan ketakutan aq. sampai ke saat ini, aq maseh mencari, siapakah yang telah mewariskan keberanian ini kepada diri aku....

PLKN.

well, ske aq nk g taw kt cni.... I LOVE PLKN! yeah!! LMAO..

'what???!!! kem putra putri???? what the hack? aq dak selangor r, asl dpt kt melaka lak ni??' tat's da first sentence yg kuar dr mulut aq ble aq dpt taw yg aq dpt kt melaka...tanggal 4 januari 2010, aq ZAFIRAH BINTI MOHD TAJUDIN, selamat melapor di kem putra putri. waktu kt pick up point, aq ade knl ngun sorunk ni, nme die ida.... ZUHAIDA. die ni byk ckp r gak... br 1st day knl, x smpi 2 jam pon, die dh hbes bercerita psl kisah hidup die kt aq.. and aq dgr je la.. tp, at one part, aq 'buat-buat dengar je'. padahal aq tgh dgr mp3.. lol.. (sorry ida, tp at tat pasrticular time, aq memg pening gle). so, aq pon tido... bukak je mate, aq npk ade padang kawat kt depan mata aq... wooooooooo... then, kitorunk disuruh masuk ke dewan.. kt sini ade 4 jenis company. ALPHA, BRAVO, CHARLIE n DELTA. org tu suh kitorunk sume tgk company masing2.. nme aq ade kt CHARLIE. then, ble beratur, KJ(ketua jurulatih) suh aq masuk ALPHA.. hurm.. aq pon dgn kebodohannya, masuk je lah kt alpha tu.. aq pon x taw ne 1 meja alpha.. men duduk je... minggu pertama kitorunk kne masuk kelas.. nme kelas tu KELAS CB (characteristic building). aq bukan nk kutuk ke ape, tp honestly lah aq ckp, kelas tu sesuai untuk budak2 tadika yg br masuk. benda tu sume bg aq basic untuk kehidupan seharian kite. so, no need to learn nymore. 2minggu jugak la, kelas cb tu nk hbes. group aq buat sketsa 4 majlis penutupan... w'pon ade 'kiok' sne n sini.. bt, nvm, kitorunk practise pon 2 jam je.. so, kitorunk dh buat yg terbaik... aq rse puas gak seb aq yg buat script tu... no comment, fullstop. sebelum ni, kem aq ade c.o from MTD. nme die Afif. he's good enough to be penghulu here. w'pon cre die bg command agak pelik, tp aq ske seb pelik itu menghiburkan. hehehehe.. tbe2, die kne wat penangguhan plkn lak, seb die dpt offer further study under sime darby's scholar. bpk jelez doe! tp x pe.. rezeki aq akan dtg bile tbe masenya.. ceh, poyo gle ayat aq. well, now,aq ade new c.o. nme die siraj. die ni aq agak respect lah.. sebab die ni memg pndi, naib johan debat kt uia. wow! org pggl die ustaz, seb cre die cm ustaz cket. but nvm lorh... ustaz pon ustaz lah... janji die from company aq... hahhaha. masuk minggu ketiga, kitorunk msuk kelas br. kelas integrasi. at first, aq masuk kelas tu... BAPAK R BEB!!! LAKI 30 ORG.. PEREMPUAN 19 ORG JE.. x pernah aq msuk kelas yg lelaki lg rmi dr perempuan. actually aq ni pemalu cket. i admit it, i'm from girls batch. so, agak pelik berkawan dengan lelaki yang sme baya. but, aq overcome the 'shyness'. aq buat cm bese je,. mcm aq kt mktb dulu... lek r.. pastu, i dunnoe y, kt cni, dorunk sume x ske voulunteer nk bercakap kt hadapan. agak pelik. seb kalo kt mktb dulu, rmi gak yg nk ckp kt depan.. sume nk capub je.. hahaha. kt cni, mcm benda baru lak, ble aq tgk sume org x ske ckp kt hadapan. well, aq lah yg slalu bercakap byk kt depan.. well, bukan capub, sebenarnye aq asek kuar kt depan tu bukannye ape, aq just x mao dgr ckgu membebel2 pasl ni. ahahhaha,. sorry, but tat's the fact. i'm not so good. aq ade perkenalkan 1 cheer for my class INTEGRASI 1. kitorunk gne cheer tu untuk satu hari je... seb kwn aq sorunk lagi, nme die kashful dh create new cheer foe us. so, kitorunk gne cheer die lah... cheer aq, cheer sekolah st marry. errrrr.... cm ni cheer die..

o lele... (o!)
o lelele.........(.o! o!)
o lelelelele....(o! o! yeah,,,,,,,,,group 1)

pastu, entah knpe, dak2 laki kt kelas integrasi 1(kelas aq), 24 jam duk ajuk aq ngun cheer tu.. kelakar ke cheer aq tu.. kurang asam sungguh dorunk tu, mls aq nk lyn. lagi aq lyn, lagi byk depa duk ajuk aq.so aq buat bodo je..hurm, aq menari doe!! integrasi 1 buat sal upacar perkahwinan kt sabah foe majlis penutupan kelas integrasi. aq masuk kt bhg menari. ouh shit! aq dh lah lemah.. bab2 menari ni... tp x pe, aq ske mencuba. hahaha... aq menari tarian sumazau! best doe!!! pengantin kitorunk lak... yg plg lawak!! hahhah... yg pengantin perempuan tu sebenarnye die lelaki. hahaha, kitorunk make up die jd perempuan.. seb die kecik. so, die yg plg muat nk pki baju org sabah tu... gurls sume bdn tinggi2 n besau2.. so, kitorunk x muat pki baju tu. lawak r !!! hahahahahah....then, kelas kitorunk menang tempat pertama foe overall nye competition. bangge aq! lol.masuk minggu ke-4, kitorunk kne msuk kelas kenegaraan(well, fact : everyone sighing, including me). bpk r weyh.. kelas ni duk cte psl negara.. adoi! sejarah bhai! dh lme aq simpan dlm kotak pemikiran aq, smpi dah berkarat, permanent lak tu! hahahha. aq dpt msuk kelas KN 2. n, foe khidmat komuniti, hr tu, kitorunk g port dickson. g melawat muzium tentera darat. well, intresting, but... ya allah!!! dlm bas aq tu bpk panas tahap doe!!! aq x pernah rse nek bas yg pns!! bas tu nk jimat minyak ke ape?!!! tension aq nek bas tu... rse cm nek kuda pon ade gak... kire bas tu PACKAGE r!!! huhuhuh mgu lepas, duit aq hilang 40 henget. bpk byk doe! entah cilanat mne yg rembat duit aq tu.. haramjadah tol minah yg rembat duit aq tu.. aq doakan supaya spm aq dpt stret a (doa org teraniaya kn x de hijab). ape yg aq agak nk gelak kt cni, rmi yg ingt aq ni sekolah agama! hahahh.. lwk2... untuk pengetahuan korunk... SEKOLAH AQ MEMG MENGAMALKAN DASAR SEKOLAH AGAMA, TP, KAMI MRSM MERBOK BUKAN SEKOLAH AGAMA. lol..btw, ALPHA (company aq), memg rulez r bhai! kitorunk ade lagu sendiri...

berjuang penuh setia... 3, 4!

berjuang penuh setia,
demi nusa dan bangsa,
dengan hebat perkasa,
redah taufan gelora,
kami.. satria A company,
harapan ibu pertiwi,
dengan semangat tinggi,
berani mati,
itulah azam kami,
company yang ternama,
hebat lagi perkasa,
kami sumpah setia,
satu-satunya, demi ALPHA tercinta...

3 kali gempur alpha gempur... ALPHA!

another cheer 4 alpha,

(alpha dynamite,
dun play wit dynamite ... hu ha!)

(that's da way .. ahaha, we like it.. ahaha)

(bapak alpha mengamuk!!!! 1, 2, 3! uba... uba.. uba.. uba..).. hahahah.. ni plg lwk sekali..





kalo lagu company aq tu cm patriotik sgt, actually, lagu ni budak MTD yg buat, so no offense. lol well, aq akan update gmbr2 kitorunk kt page aq ni.. tp, belom tbe mase nye lagi kot.. dh tamat latihan br aq letak.. baru gempak!!!! so, jez wait n c,, lol.. so, tat's all for now. if, ade cte len, aq post new lak....