my medulla oblongata

Tuesday, November 30, 2010

cousins ku.. =)

[family]


great! family day aku 10, 11, 12 hb ni. SANGAT best!
life aku sekarang ni mcm x de hala tuju dh.. adeh, kawan, tolong la aku cari balik diri aku!!
i'm lost.
nk kuar p jalan2 pon kwn2 x de. dorang tgh dating dengan kolej matrikulasi masing2. aku? aku dok kt umah without doing anything. tapi letih hari tu x hilang lagi la.. ble aku bukak je tv, aku teros rse cm nk tutup on the spot! bukak je tv..semua dok tayang cte indonesia, ah, aku x ske tgk cte2 dorang. mana cte meleis weh??? bosan la. bukak tv3..cte seberang. bukak astro ria pon cte seberang. bukak tv1, oldies plak dh... adeh~~ bosan betol! erm, pe kate aku cerita sal cousins and our old memories. =)


[us, cousins]






[maisara.]
(x dpt nk link, seb die x de blog or fb)

- best ah lepak ngn kau doe. nk lepak lagi ngn kau,. aku x kn lupa ah kite dok curi bunga kt tabung haji hari tu. hahah. sumpa kita x leh bla! nak jumpe kau lagi..! kau still cm ala2 perangai aku gak, though kau dh 2 tahun dh tinggalkan zaman sekolah. baru aku taw yang actually kite ni dulu 1 skola rendah. ape ni? cousin sendiri pon x persan kt skola yg aku dh duduk 6 tahun! haha. kalo kite rapat dulu2 mesti best gla en?? kau senior, aku junior, in a meantime, kau gak cousin aku! rindu kau gla2 doe!!! sumpa kau rock! i'll keep u my dirty little secret. dun tell anyone or, we'll be just another regret! hehehe aku suka. kau ah diantara cousin paling best aku, selain eyman. =)






[aiman]
( pon x dpt nk link, cause die dh deactivate fb)

kau ngan aku memang the best ah! dari zaman gigi rongak, sampai lah, gigi rata....(oupssz gigi aku la yang rata.hehehe) kita dok gila2. but lately kau mcm dh kembali pada sifat serious kau. aduh~ bila plak aku nk serious ni??? =(
ingat lagi, tradisi kita dulu2.. time school hols je mesti nk tdo umah kau. x pon, kau tdo umah aku. paling best kite p tdo umah kak suriya. p mandi kt swimming pool mlm2. paling seram time kite kne kepong ngan mamat mne tah yang terjon skali dlm kolam tu! shit. dh nk nek takat beku dh temperature bdn kite. x leh nk kuar dr kolam tu..seb dorang dok kacau. mengong betol dorang tu. last2, dorang surrender, kuar dr pool tu, and let us kuar dr pool. baik betoi! haha. kalo tdo umah aku, kite p nek tingkat 15..mkn kopok. buat picnic plak kt atas tu. then, mula lah berangan tah pape. i miss that moment! kejap nye kite dah besar weh!







ni satu lagi cousin aku yang GILA. adik eyman. kalo jumpe aku x sah kalo aku x perang mulut ngn die. but he has a kind hearted. =)
spm tahun ni. ape eh memory aku ngn kau? jap2, let me think first...

a few hours later. . . . .(ha ha ha)

oh... baru aku ingat! time aku tido umah kau. kau dok kejar aku 1 umah dgn replika cicak kau tu! dasar cicak kubing betol kau! luckily auntie stopped kau. kalo x, mau mlm tu aku pengsan kat situ gak. heh~~
thanks ar weh..kau cousin best gak..time eyman xde,seb bek kau ade. kalo x, kompem aku bosan gla!






name die aqil. kau sumpa lorat gla! time kecik2 dulu, aku p umah kau, then, kita men buayan kt dlm umah kau tu.. pastu aku dok blakang kau. kau buai laju gla mcm orang gila dpt buaian,. then, aku terjatoh. berparot mulut aku ni ha.. meraung aku 1 umah dengar! hahah. tapi skg ni kau geng ngn hasnil n amin ah.. x slalu lepak ngan aku dh. tp kdg2 kau kol aku (ihsan free call hotlink) gak. best gak, ckp ngn kau. aku taw the biggest secret of yours! ahahahaha! good luck la eh next year spm!

[mer]

ni sorang lagi cousin aku. sma baya dengan maisara. ape ye pglman ngn kau? jap2... oh.. parot kt lutot aku ni ha!!!
time tu umah pak andak still kat shah alam lagi. aku, kau ngn abg aku p mne tah.. then, lalu kt kwsn byk dahan2 patah. tbe2 aku terjatuh, berdarah byk gle! smpi skang parut ni dok melekat kt lutut kanan aku.

and ramai lagi cousins aku. tapi aku x sempat nk ade sweet memories ngn angpa, pasai time dulu angpa kecik lagi. aku x main ngn angpa sgt. tp la ni, kite dh leh main2 sme2 dh. korang dh besar! (yeke besar?) hahah.


our age at 2010

20- maisara
20- mer
19- eyman
18- feera
18- hasnil
17-qadir
16- aqil
15- nina
14- syaza
14- hidayah
13- aidil

berderet lagi kt bwh ni haaa, aku pon dh terlupa umur korang. awin, nadia, amin, nabila, akmal.
=)
jumpe kt family day nanti eh!


I am who I am

erm, kali ni, aku nk merapek psl diri aku.

aku adalah.....

1) i am very silent whenever i feel so tired.
2) i love to make jokes!
3) i love to smile
4) chicken instead of fish
5) unstable emotion
6) ketchup instead of chili sauce
7) love to sleep
8) easily fall in love
9) hate borrowers.
10) my face expression describes my feeling exactly
11) love to sing in toilet, while washing dishes.
12) can be very out loud speaker.
13) prefer sms rather than call. if there ARE something urgent, yes, you may call me!
14) sometimes i love to make a sarcastic statement! =)
15) i love quotes
16) need my 'bantal pelok' during my bed time
17) love to talk alone
18) internet instead of television.
19) easily feel attracted to someone.
20) i can't draw!

21) prefer black than pink
22) compact powder and lip balm are MUST!
23) a ring and watch as my favorite accessories!
24) i hate dogs! sshhhuuuh!
25) phobia with cat
26) i can't mad at someone longer than 1 day.
27) i hate when someone raise up their superior tone
28) earl grey tea instead of having mint tea.
29) milo ais tabur n nasi goreng pattaya..my fav dish
30) i love to be an actress

31) vampire instead of werewolf
32) i feel so annoying for whom loves to disturbs my bed time
33) i love to tidy up my room when the spirit has come!
34) i hate to make a choice
35) i feel so cranky if someone loves to torture me.
36) i will NEVER sms someone who aren't my important person.
37) novels rather than movie
38) junior instead of seniors.
39) dun ask me about my former school
40) once i HATE, u will NEVER ever have any place in my LIFE.



I AM WHO I AM.

Monday, November 29, 2010

PS, I love you.


edward cullen, ps, i love you!
noh hujan..PS I LOVE YOU!!! (Sob)
gerry...ps, i love you!
ivan..ps, i love you!

......to avoid from having a brokenheart, these are the...

lists from the future....

1) never having a chat with people that we know from fb.(though they're from the same university)
2) never approve someone's friend request, though we'r in the same university.
3) never give out our phone number though they have thousands of excuses
4) never ever sms with someone u've never met.
5) never help someone to cure his pain coz u will fall over him.


if u've already stuck in this situation, these are the lisst for you..

1) start a formal conversation.
2) reduce your "precious" moment to chat with him.
3) reply him with short mesage only. eg ; "tak", "oh", "aku ok"
4) use "k" instead of "ok" to ended ur conversation.
5) stop messaging.

that's all. n u'll enjoy yourself to the fullest!





[NO CRUSH,NO HEARTBROKEN]



go and get a life!

heartbroken~

ok aku heartbroken.
stupid!
hahaha. mengong betol. cm ne plak aku leh heartbroken? expalin cket???


" i won't suffer
be broken,
get tired
or wasted,
surrender to nothing,
i'll give up
what i started and stop this,
from end to beginning,
a new day is coming,
and i am FINALLY FREE!
run away,
i'll atack!
run away,
and i'll attack
you've promises,
they look like lies,
your honesty like a back that hides a knife!
i promise YOU! "



hard to handle this kind of feeling. hard to pretend.


what if i wanted to break?
laugh it all of in your face..
what would u do?
what if i fell to the floor?
couldn't take this anymore!
what would you do?!
come break me down!
bury me,
i am finished with you...
what if i wanted to fight?
back to rest of my life!
what would u do?
u say u wanted for
i'm not running from you.
i tried to be someone else!
but nothing seemed to change
i know now!
this is who i really am inside!
falling for myself
falling for a chance,
i know now!
this is who i really am!!

puas hati aku! ok,cukup smpi cni saja.... =)





GREAT day!



[theme-pink]

hari ni, kakak aku officially dh bertunang. sgt best! everything run smoothly.
cousin aku yang dtg w'pon x rmi seperti yang dijangka, tp kitorunk happy jugak sebab semuanye berjalan dgn sangat lancar.



[cupcakes]

aku bangun je pagi2 teros badmood. sebab x cukop tdo. tp, amybe disebabkan oleh aku pny kaler baju pink yang menyelamatkan mood aku.ha ha.


[eyman n feera]

cousin yang lme x jumpe pon akhirnye dpt jumpe. sangat best! sume dh besar! eyman, thx 4 menghadirkan diri anda ye. =)


[ babe ]

thx a lot.!
i'm so happy, though the tiredness of mine still flowing throughoot my nerve,
though i have A LOT of problem to be settled, but i am so happy!

last but not least, TAHNIAH!



time can't be given, but it can be shared

i've shared my time with my beloved family, how bout YOU?

Sunday, November 28, 2010

freemason. asek2 freemason. =.='

bosan la bila aku asek tgk kat fb..semua nk dok kaitkan dgn freemason dgn iluminati. okay, memang la freemason sedang HANGAT melanda dunia meleis kita ni.tp, aku x puas hati, bla video2 tah pape di tag kt aku.. video psl freemason. ok, aku percaya memg ade freemason tu. tp x pyh la TAKSUB sangat!

setakat dpt tahu info dari internet dgn the arrival je x cukop. kalo nk sgt kaji, ha.. p sendiri tmpt freemason atau pon p duduk kt dlm library diam2, bukak buku about freemasonry. bukannye senang2 je nk copy video tah pape.. tp ble tny, TERDIAM. sje je nk link kn video tu. ape ke hey nya yop? duh~

aku tulis bnde ni bukan nk mencapub or amik kesempatan nk bagi org bce blog aku. tp aku x puas hati ble ade pihak yang TERLALU TAKSUB dengan ILUMINATI n FREEMASON bagai ni. so what? knpe kite nk takot sgt dgn freemason bagai ni? dok buat fitnah la yang malaysia ni TELAH DIRANCANG, N EVERYTHING HAS BEEN PLANNED! hello?? perfect plak dah depa dok rancang smpi semua berjalan dengan sgt sempurna!? Allah nk tunjuk kan kekuasaanya. knpe kita nk taksub sgt dgn benda ni sume? x pyh share link.. kata justin bibir tu ketua iluminati. x pyh share psl perlembagaan malaysia yang drancang, kalo angpa x taw pape.

dulu aku ingt lagi..,. kwn aku ckp psl freemason. aku t'nganga. menatang pe lak tu. oh syakir, thx, now aku still x taw ape tu FREEMASON smpi seluruh meleis takot dgn FREEMASON tu. stop exaggerating, people!

"stop and take your time to notice things and make those things you notice matter"

aku peka, tapi aku tak pekak. how bout YOU?

Friday, November 26, 2010

gnirob!

life kt rumah yang SANGAT bosan! bosan , bosan dan bosan. duit aku pon semakin berkurangan. adeh~~mcm mne ni?
duit aku dok perabih bayar broadband. duit rumah sewa lagi... haiyaaaa. pening suda kpala wa mau fikir ini masalah wooo. mintak tolong mak bapak aku? memg x la kan...malu mintak duit mak bpk aku.
tbe2 teringat zaman spm aku dulu. mula2, aku skola kt SMK SRI PERMATA, PERTALING JAYA. then, aku tergedik2 hntr surat rayuan nk p TEKNIK. ahhhh. family aku mcm x kasi. tp nk buat mcm mne?kne la bagi, sebab aku sendiri yg pilih nk duk kt teknik. aku bukannye minat sgt pon course yang aku amik time tu (pengurusan makanan). aku amik seb ade bio, phy, chem n add math. tp subjek pengurusan makanan.. ouh bull, aku memang x penah skor. seb aku x ske! honestly, aku x reti masak. tbe2 setiap hari isnin, ade kitchen plak.. lama plak tu!!! kerja aku memg dok basuh pinggan je. masak ...aku suh kwn2 aku yang buat... aku nak msuk teknik, sebab aku nk belajar hidup berdikari. x nak terlalu brgantung dgn family. ahhhbullshit!terok aih ....ok, aku mnyesal.

then, x hbes kt situ, aku dh sangat BOSAN dok kt teknik tu..so, aku pon buat rayuan nk p msuk mrsm. mlm2, aku tulis surat rayuan tu.. yg best nye, alasan aku nk masuk mrsm seb aku nk ikot jejak langkah sheikh muzaphar! hahahah nk jd astronaut yang ke 3 plak! hahahah. mengong betol aku time tu..then, aku soh kakak aku tolong hntr kn kt bangunan MARA. tup tup, aku dpt. memg happy gla la kan, sebab dpt kuar dr teknik kerek tu. tapi, sedih jugak...seb aku x dpt nk jumpe kwn2 teknik aku 4 the very last time. sedih~~

masuk mrsm...urgh shoot! knpe mcm ni? knpe sume org dok attack kitorunk? bull. ramai la kwn2 aku angkat kaki bla dr mrsm..masuk skola lme. tp, aku gagahkan jugak diri aku duduk dkt mktb tu. bpk aku plak melabur duit bukan main byk lagi kt aku.. aku ape lagi? hidup bagai bidadari! membazir je taw.! x penah pk pasal bpk aku n mak aku. aku ingt aku leh dpt result yg elok,. aku bagi harapan palsu untuk parents aku. kata yang aku boleh dpt straight a. jgn risau!

once dpt result... omaigod! how could this happen to me? x seperti yang dijangka. aku x dpt stret's. menangis berlagu keroncong aku kt blakang pejabat. teros aku bawa hati yang lara blek kl. hahah. terdengar jugak la kekesalan bpk aku. start dr situ aku berazam nk study lek lok. and now, Allah bg another chance untuk aku blajar.. engineering. w'pon engineering ni aku paling la antiiiii time kt mktb dulu.. tp, aku kne gak study. because i know, maybe God has a bigger plan for me than i had for myself.

orang dok kate, kite kne blajaq ikot passionate kite. bagi aku plak..x jugak! kita ade byk pilihan. kalo kita passion nk jd doktor, tapi kita x de kemampuan untuk itu, x kn nk jugak p paksa diri nk dpt doktor tu, ye dak? for this meantime, i just go with the flow.

well, what on earth all these relate with my GNIROB? hahah. yeah, it's connected though. whenever i feel something GNIROB, i will keep on bubbling about my past. and this showed how my feeling was. =)


ps; GNIROB means BORING.
backward spelled. =)



"there are only two options regarding commitment, you're either IN, or you're OUT. there's no such thing as life in-between"

so... i'm IN to solve my own problem. how bout YOU?

SUKA--->SAYANG----->CINTA---->MUSUH.

mula2
saya suka awak.

next step,
saya dah mula sayangkan awak.

berikutnye,
saya jatuh cinta dengan awak.

pengakhirannye,
saya benci awak!! GTH.. omaigod, siap curse lagi! LOL


kenapa hal ni berlaku? setiap kali couple je, mesti break up, setiap kali couple je, mesti break up? knpe ye??
HIKMAH.
itu jwpn yang aku dapat setelah aku sendiri yang mengalami situasi ni.yes.




1) kenapa kita SUKA die?
sebab lumrah alam..laki akan tertarik pada perempuan dan sebaliknye. kita suka die sebab die baik, cantik, pandai. kita suka dia sebab cara dia berkomunikasi dengan kita. dia pandai buat lawak n pandai ambil hati kita. x pon, kita suka die sebab kita lonely.

2) kenapa kita SAYANG die?
kita sayang die sebab die yang memahami kita, membantu kita tatkala susah dan senang, tidak berkira. sayang sungguh kita kt dia. sampai tak de langsung simpanan SAYANG kita pada diri sendiri.

3) kenapa kita CINTA die?
sebab die yang buat jantung kita berdegup pantas, die yang buat kita mandi tak basah , makan x kenyang, tidur x lena (bullshit).die yang buat kita termimpi2 kan die.

4) kenapa kita BENCI die?
sebab die la lelaki/perempuan yang x bertanggungjawab! die la lelaki/perempuan yang x de hati perot! die la lelaki/perempuan yang langsung x de ciri2 yang aku nak! (oh, baru perasan plak yg die x de ciri3 tu sume)


cuba kita tengok diri kita? perfect ke kita nak kutuk2 orang lain, bila dh benci? ble suka, everythng is perfect! ble benci, everything is bullshit! bagi aku, once kita suke orang tu, mesti la org tu ade package yg lengkap. thou, package yg lengkap pon kdg2, ade caca merba nye..terima je la..jangan kite terima die selagi kita sendiri x boleh nk terima diri die seadanya. sebab tu aku pernah dgr cte,org tu berkenalan dh 18 tahun, tp kawen dgn org lain, bukan dgn org tu. sebab ape? sebab kite knl orang tu, tp kita x boleh terima keadaan orang tu yang sebenarnye.

honestly, aku bukan jenis yang senang terima keburukan orang lain. take time... tapi, lame kelamaan, aku rse, orang tu boleh terima keadaan diri kita, knpe kite x leh terima keadaan diri die? walhal, kite lagi byk keburukan dr diri die.

dulu, annoying, sekarang, missing... itu la aku. dulu die la lelaki yang paling annoying penah aku jumpe. tp skg, aku rse, he's the greatest among others! time ni br la aku rse kehilangan yang teramat sgt. almost aku jadikan die musuh aku. luckily, FACEBOOK mnyelamatkan aku. aku rse x de pape aku dpt by hating him. just, shut ourselves up. n keep living as normal.

hikmah ; almost 1 year...at last, aku jumpe someone. tp, it's better for me to adore him.

To be brave is to love someone unconditionally, without expecting anything in return. To just give. That takes courage; because we don't want to fall on our faces or leave ourselves open to hurt

so, better keep it as a secret admiration.=)


Wednesday, November 24, 2010

ekam eveileb!

kadang2 aku kesian tgk ddr (datuk dr rozmey). die kne kutuk bertan2 dah dkt internet ni ha... tak kire la fb ke, twitter ke blog ke... byk sgt! tu x termasuk kt friendster o myspace die lagi. itu aku x usha. siap ade fan page untuk sape yg x ske die lagi. kaw2 die kne kutuk kt c2.. pggl die mcm2.. erm...tapi nk buat mcm mne? dh die yg cr penyakit dulu, ye dak? sape suh dok capub sgt dgn filem die tu..?

ade 2 tarikh start dr skg yg aku tunggu2.
1) nov 28
2) dis11

knpe???

1) nov 28 - kakak aku bertunang! akhirnye... alhamdulillah. 28 tahun die hidup, baru la jumpe yang sepadan dengan die. ape2 pon siti, aku doakan yang terbaik kt kau. hopefully he is the right one. haha. yang plaing best nye, kakak aku BARU je nk bertunang, aku plak dok sebok2 pikir time die nk kawen nanti. aku x nk benda streotype terjadi kt wedding kakak aku nanti. such as, duduk atas pelamin n tgk je org renjis2 kt kte.. alaaaahai! i dun really like it. perlu ubah cre cket. bukan aku nk bangge kan cara omputih nye wedding. tp...aku rse cre dorang sgt cool! bukan tang minum arak tu...tapi tang depa sendiri yang bg ucapan...ade slideshow psl pasangan tu...bridesmaid. aku sgt suke! terasa mcm fairytale! aku kawen nanti, aku buat lagu tu nohhhh

2) dis 11 - x pasti la betoi ke tak tarikh tu.. tapi ape yang aku dgr, family day aku tahun ni akan buat pd tarikh tu. hopefully jadi tarikh tu. OK, AKU X SABAR, nk jumpe cousin2 ku. actually, knpe kitorang buat family day? ermmm.ini family sebelah mak aku. mak aku ade 11 orang adek bradek. sume dh kawen.siap ade yang dh ade cucu dh pon. so, disebabkan ramai sgt, takot nanti kalo terserempak kt luar...saudara sendiri pon x knl. so, untuk mengelakkan perkara sebegitu drpd terjadi, diadakanlah FAMILY DAY TOK MUSA.. nme arwah atok aku. time family day la sume orang nk gateher rmi2, dr johor ke kedah! =)


fairytale..fairytale and fairytale.. hope our life will be as perfect as fairytale. we always practice to be perfect. but, do u know that,

practice makes perfect, but nobody is perfect, so dun practice!

HAHA. life is always simple as abc, learn on how to solve it!


ps; ekam eveileb- make believe!

Friday, November 19, 2010

quotes n LOADS of quotes.

assalamualaikum.
kerja aku dok umah skg ni...baca buku.. n find new quotes... yg aku dpt from different kind of novel, with the same person of author. very good one indeed.




" our love is like a wind, i can't see it, but sure i can feel it"

"love is never boastful or conceited. it is never rude or selfish. it does not take affense and is not resentful"

"absence makes the heart grow fonder"

"eyes being the windows to your soul"

"life's kind of like a painting. a really bizarre abstract painting"

"how would you ever know happiness if you had never experienced downs?"

"some people go through life and never find their soul mates, they never do. you and i did, we just happened to have them for a shorter period of time. it's sad but it's life."

"that was the great thing about love, it came in all differerent shapes , sizes and temperaments"

"shoot for the moon, even if you fail, you'll land among the stars"

" stop and take your time to notice things and make those things you notice matter"

" time can't be given, but it an be shared"

"often when we realize how precious those seconds are, it's too late for them to be captured because the moment has passed, we realize too late.."

" your heart can break at any age"

"is not where i live happily ever after, or who with. it's the fact that i live happily ever after"

" we haven't lost everything, if we haven't lost our hope"

" mistakes are the portals of discovery"

"people come and go"

" yesterday was closed book, tomorrow however was another story"



BTW, aku tulis blog..bukan untuk orang comment or untuk orang baca ...but pleasure of u if u did so... aku tulis blog untuk puaskan hati aku....melalui tulisan aku. there's nothing to be criticized about. it's all about my fully precious time of life. u are pleased to leave ur thoughts or to read mine. but u are not welcome to criticize mine.... harap maklum.


Wednesday, November 17, 2010

5 Perkara perlu dipatuhi untuk DIBENCI.



assalamualaikum.
entri aku kali ni, aku nk bg tips cket 4 those yang teringin sgt nk dibenci oleh orang ramai disekitarnya. so, kalau korang rse nk DIBENCI, sila patuhi ADAB2 ini ye.






1) SUKA MEMINJAM
ha.. bila kita dh duduk 1 tempat.. berkongsi bilik air, berkongsi makanan, berkongsi katil..oupsss! kita perlulah pinjam jugak barang peribadi (syampu, sabun, sikat, baju, tudung) dan barang elektronik (laptop, charger, handphone,mp3). paling best, kalau korang x pulangkan balik or tak simpan blek brg2 tu. confirm, x smpi 5 minit....nama kor
ang akan meniti dibibir rakan2 korang. x caya, try la!

2) GANGGU MASA TIDUR.
OK, ni aku pantang cket. ini kalau nk dibenci oleh aku.. boleh la buat kat aku. tips nye, kacau je kawan2 korang nak tdo. especially kalau korang nk ckp 'eh, aku nk pergi kelas dh ni' o 'weh, nk pinjam laptop jap'. tp yang plg best nye, kalau korang kejut kawan korang tu smpi die terjaga. 30 markah diberikan kepada anda sebagai bonus, kalau kwn anda bukan la jenis yang senang tdo blek after dh terjaga. confirm korang akan dibenci. try la eh..

3)TUNJUK BAGUS.
bukan salah pon kalau nk tunjuk bagus. dalam hal ni. sifat ini yang diperlukan. tunjuk la kebagusan korang. betolkan setiap apa yang kwan korang cakap
(w'pon korang taw, yang korang salah). buat smpi kwn korang terdiam. smpi die x de point untuk bercakap. tips; anda buat muka confident time nk 'menegakkan keadilan'. pasti, korang akan popular dalam kalangan kengkawan korang.


4) MAAF? oh nooo!
paling best skali kalau korang dh buat salah. x perlu mintak maaf. tunjuk sikit ego korang tu. baru best! contohnye, anda tersilap membeli barang yang kwn korang pesan, atau terlupa nk beli. anda ckp.. ops! aku lupa la nk beli barang kau ataupon weh, aku salah beli barang la. then, buat muka x bersalah pergi naik atas katil, TIDUR. dijamin korang akan dibenci. trust me!

5) KUAT BERCERITA.
balik balik bilik je.... teros bercerita kt kwn2 korang setiap saat yang korang lalui di dlm kelas tadi. plg best sekali kalau time kwn2 korang tu tgh mamai2 nk tdo, ataupon time die tgh bengang. itu la masa yang plg best sekali. cerita je... x yah la pk sangat psl die. janji cerita korang (walaupon x seberapa menarik), dpt disampaikan dengan jayanya pada kwn2 korang.


konklusinya, senang je nk bagi kwan2 sebilik/sedorm/serumah (bulatkan yang berkenaan) benci kat korang seterusnya menjadikan nama korang sering meniti di bibir2 rakan2 korang. mudah kan? praktikkan la! semoga berjaya!

Tuesday, November 16, 2010

novels review.










assalamualaikum.
cte pasal novel2 ni.. aku dh start ske bce novel. sume nye seb TWILIGHT. start dengan penulis STEPHENIE MEYER, aku rse, oh novel omputih ni x la susah mne pon nak faham. in fact, their ideas are too much STRONGER than ours'. duit gaji aku dulu kerja kt SR pon hbes seb semata-mata aku beli buku twilight, new moon, eclipse n breaking dawn.. selebihnya.. haha. melantak secret recipe.. beli one whole cake la..but i've never regret on that. sigh... why am i talking on these memories? LOL.

after aku dh start berjinak dengan buku2 stephenie meyer, aku try plak bce novel cecelia ahern. start dgn buku THANKS FOR THE MEMORIES. -how is it possible to know someone you've never met?- ok aku tertarik dengan ayat dia. i'm gonna reveal the synopsis for u.




thanks for the memories-cecelia ahern.

with her marriage already in pieces, Joyce Conway nearly lost everything else. but she survived the terrible accident that left her hospitalized-and now, inexplicably , she can remember faces she has never seen, cobblestone Parisian streets she's never visited.....A sudden, overwhelming sense of deja vu has Joyce feeling as if her life is not her own.

about this novel... it's pretty cool! at least, we know how to handle our parents' behaviour once they've reached their old stage. =)




PS, I Love you- cecelia ahern.-
some people wait their whole lives to find their soul mates, but not for Holly and Gerry...

childhood sweathearts, they could finish each other's sentences and even when they fought, they laughed. no one could imagine Holy and Gerry without each other.

until the unthinkable happens. Gerry's death devastates Holly. but as her 30th birthday looms, Gerry comes back to her. He's left her a bundle of notes, gently guiding Holly into her new life without him, each notes signed 'PS, I Love You'.

as the notes are gradually opened, and as the year unfolds, Holly is both cheered up and challenged. the man who knows her better than anyone sets out to teach her that life goes on. with some help from her friends, and her noisy and loving family, Holly finds herself laughing, crying, singing, dancing, - and being braver than ever before.

Life is for living, she realises- but it always helps if there's an angel watching over you-


maybe cte PS, I Love You ni pny sinopsis npk cm dull.. n x best. tapi seriously.. cara penulis ni describe each word memg sgt menyentuh hati (wow!). aku bukak je 3td page.. peh~~ meremang bulu roma dengan ayat die. we all, by ourselves, could imagine the situation , and how's Holly feels as a tragicee. aku pon x hbes bce lagi novel ni.. ade dlm 100 muka surat lagi. buts still. Cecilia Ahern is the best!

THE GIFT, IF YOU COULD SEE ME NOW, and WHERE RAINBOWS END aku tak bce lagi.. so, x leh nk bg comment pape. tapi overall.. aku dh bce 2 buku CECELIA AHERN. she's a good writer! love all of her books! and YOU should get ONE!





Monday, November 15, 2010

Fikir 3, 4, 5, 6 Kali Dulu...


assalamualaikum.
baru2 ni kita dh DIKECOHKAN dengan video someone kissing kt depan orang ramai. after all, aku bce comment. sume dok maki hamun pompuan and laki tu sebab KISSING N BERPELUKAN depan orang ramai. memang itu satu DOSA. tapi, kat sini, aku tertanya2, kenapa marah2 sgt, smpi maki hamun pompuan and laki tu??

ok, look... bukan kah kita DAH BIASA dengan ni sume? oh, mungkin ade yang kata 'tp dorang melayu!' woooo... kenapa kita x MELATAH ble
tgk filem2 di negara kita yang ade je adegan peluk, cium dahi. memang itu hanya satu lakonan. tp masih dikategorikan sebagai DOSA, bukan? dan tidak mengejutkan kita langsung apabila si pelaku adalah dari kaum kita sendiri. hurm.. think about it...

kalau nak kata yang
'oh, dorang buat depan khalayak ramai..too public'.
fine... cuba tgk filem2 kita sendiri.. ade ke buat kt dlm pondok aksi2 berpelukan tu sume? x kan??? dorang buat depan public jugak. malah.. ramai yang tgk lagi.. termasuk crew2 filem, pengarah..pembantu pelakon yang lain.. ada masalah?

kalau nak kata yang..
'tapi dorunk french kiss!'
so??? sume jenis cium sme je..kalo bukan muhrim.. tetap dosa. walaupon kiss dekat dahi je. got that picture?

so, jangan lah kita dok maki hamun STYLE TEROK pny.. mcm kite ni perfect sangat. kalo nak maki hamun, atau nak dijadikan kontroversi sgt
video tu... cuba kita bandingkan sendiri dengan filem2 di negara kita. oh, tak kurang hebatnya dengan filem luar negara.... kenapa filem2 tu x dijadikan kontroversi mcm video tu?? kalau nak ikotkan.. sme je konsep nye... dosa tetap dosa.

aku bukan nk back up mereka yang terlibat
dlm 'video kissing'(bak kata kwn2 aku) tu, tapi aku cuba nak membandingkan je. kita pon lebih arif dalam sifat2 perbandingan ni kan? dan... aku x lah perfect mana pon... everyone is not perfect. i admit it. tapi, siapa kita untuk menghukum mereka(bak kata ayat 'hamba Allah')?

(i'm racist against racists..)
a big DUH~~




Daripada Abu Said Al-khudri r.a; beliau berkata: Aku mendengar Rasulullah s.a.w Bersabda: Sesiapa di kalangan kamu yang melihat kemungkaran hendaklah ia mengubahnya dengan tangan, sekiranya ia tidak mampu hendaklah ia mengubahnya dengan lidah, sekiranya tidak mampu, hendaklah ia mengubah dengan hati, dan mengubah dengan hati adalah selemah-lemah iman.





Saturday, November 13, 2010

local versus international



VERSUS





assalamualaikum.

ape beza antara lagu2 yg dinyanyikan oleh artis malaysia dgn yang dinyanyikan oleh artis luar negara? kenapa kita sendiri (rakyat malaysia ) malu nak mengaku yang kita sebenarnye dgr jugak lagu2 malaysia.. lyn je band2 malaysia... kenapa ye? next, kenapa ble org tny..'eh ape movie the latest yang kuar kt pwagam skg ni eh?' dgn pantasnya kite akan sebut ' harry potter, 27dresses'. erm... kenapa x sebut 'cuti2 cinta'? ataupon cte2 tempatan ynag lain?

bila aku tanya dorang sendiri..(kawan2 aku), kenapa dorang x ske tgk cte melayu? dorang akan kata yang cte melayu x de modal. WTH? byk kot modal yg dikuarkan untuk terbitkan 1 filem.. ape yg dorang merepek.. hurm... bukan itu jwpn sebenarnye.. dorang nak kata filem o lagu kt malaysia sekarang ni dh x de modal idea. ketandusan idea la mksudnye. fine!

ape yang tandusnye idea2 penulis kite?ok, let me blurt out some of my curiosity.. first, kite tgk lagu2 di negara kite. " tak setanding" itu yang aku selalu dgr. ye la tu. yg berckap tu ade dgr lagu underground malaysia x? or indie band? ok.. aku bukan nak totally back up indie band atau ape. tapi, kalo dgr lagu2 indie.. kite sendiri rasa bangga dengan muzik2 baru yang diutarakan dlam perjalanan seni dorang. aku support local band. fine. 30 seconds to mars , MCR, NIRVANA, ALL AMERICAN REJECTS.. memang tiada tandingan. tapi pernah tak korang dgr STATIK, ONE BUCK SHORT, HUJAN, BUNKFACE? jgn compare. seb memg ade kekurangan, tapi kita sendiri perlu cuba menerima aliran muzik baru. bukan mengkritik secara emosi. mungkin ade jugak band2 malaysia mahupon penyanyi solo yang masih berada di satu aliran yang lama. disebabkan oleh itu kita memandang BAWAH dunia hiburan kita. seterusnya MENGAGUNGKAN dunia hiburan luar. jikan dibandingkan muzik indonesia.... pheww~ lagi la jauh baik kite dr mereka. ini pendapat aku semata-mata.

next....


filem? disini aku ingin memberi pendapat. knpe international film...hasil dorang sgt memuaskan, berbanding filem kita? pada pendapat aku. filem kita terlalu mengutarakan sentimen2 atau idea2 yang sgt cliche'. sikit2 cte sedih. kalau cte sedih cket.. yang perlu kan pengaliran air mata, pasti ada wan maimunah, fauziah nawi. penonton akan jadi naik bosan dgn jalan penceritaan yang bermotifkan kesedihan.. w'pon mesej yang cuba disampaikan adalah bernas dan menginsafkan. namun, adegan air mata tidak lepas dari penceritaan filem2 melayu. mengapakah hal ini berlaku? perlu kah kita dibayangi oleh watak bawang merah dan bawang putih dalam siri bawang putih bawang merah versi indonesi? watak2 yang penuh dengan sifat hasad dengki. bukan itu sifat kita.
cuba pula kita mengalih pandangan kita ke bahagian barat. filem2 luar negara yang sangat mendapat sambutan hangat.sebahagian besar filem mereka tiada pula dibayangi dengan unsur2 fitnah mahupon dengki. OK, memang tetap ade jugak. namun x la sebahagian besar ye tak?namun, ade juga pengaruh kurang enak dari filem2 barat yang tidak sesuai dicontohi. ok. itu tolak ketepi. kite.. filem melayu tak perlu nk amik adegan2 SX dr negara luar. kite jadikan filem mereka sebagai bahan rujukan untuk kita menarik semula minat rakyat malaysia.
seperti sudah dirancang. apabila tibe musim penerbit ingin menerbitkan filem bermotifkan LUMBA.. berebut2 la kite ke pawagam untuk menontonnya., syabas! salah satu anjakan paradigma yang sgt memberansangkan. namun, mengapa perlu diterbitkan LAGI filem yang berlandaskan tajuk utama-LUMBA? 2, 3 boleh diterima. masuk 4.. penonton pon muak. bermula la musim filem2 seram.... lepas satu penerbit, satu penerbit yang akan menerbitkan filem2 seram. bukan x nak tgk.. tapi filem yang sepatutnye seram , akhirnye bertukar menjadi lawak. ade plak hantu kite cuba menyerupai cerita ju on?? merangkak.....? ok. idea lain plak ye. seolah2 disini, filem kita bermusim. ade musim lumba.. semua penerbit pon berlumba2 untuk buat filem yg bermotifkan LUMBA,. kalau musim HANTU dtg... cerita seram menjadi tatapan BERTERUSAN. alahai.. berubah la...

ape yang aku coretkan di atas hanya la pendapat seorang insan kamil. tiada niat untuk menyiggung mana2 pihak yang terbabit. tetapi berniat untuk mengubah persepsi rakyat malaysia terhadap dunia hiburan kita yg semakin nazak ditimpa beban yang bertimpa-timpa.

kita juga, selaku rakyat malaysia, perlu lah menyokong muzik kita.. muzik kita tidaklah seteruk mana. cuba explore.. dan kita akan dapt lihat, betapa bagusnye muzik2 yang berada di aliran ini. bukan bermakna, kita langsung x boleh nk dgr lagu luar.. mestilah boleh.WE HAVE TO PRIORITIZE THE QUALITY, OK? semoga kita sama2 dapat menyokong industri muzik hiburan tanah air kita. =)

Thursday, November 11, 2010

nak ke tak nak?


assalamualaikum.
otak aku memang dh buntu gle. memandangkan masa yang cepat sgt berlalu. bapak aku keep on asking
me.. 'feera nk blaja kereta x? kalau nk belajar. baik belajar sekarng. '. ok, ayat ni yang buat aku terkedu jap. aih,,,, aku bukan x nak belajar. tp... aku memang x nak bwk kereta. fobia.. (tepat ke term yang aku gune nii?) ok., memang aku fobia tgk orang bwk/blaja kereta. byk betol cikadak nye... so,
nak ke tak nak?

next. . . . .

aku ade kenal sorang ni from chatroom. he is so nice! ok. die sgt wow! superb. i do really adore him. at first, aku ingtkan die ni jenis yang biase2 je... (based on his words). tp ble dh lme2 knl.. baru taw yang die student oversea. ok. kali ni, aku memang salute. selalunye, aku x kan dgn mudahnye kata 'u amazed me!'. aku hanya akan kata kalau aku betol2 rasa yang dia sgt amazing. aku ingatkan student yg study kt oversea ni mudah lalai... n mudah dipengaruhi oleh bad thing. but, he has perfectly changed my perception. he is totally different. in fact, ilmu agama die jauh lagi baik dari kite (student yg x merantau ke luar negara). impress! smlm, die ade ckp last word, before aku nak tdo.. 'ape kata u amik wudhu' sebelom tdo n buat witir 1 rakaat'? errr... aku??? nak ke tak nak? heheheheh


next . . . .

again.. bpk aku keep on talking about rumah sewa aku, bpk aku ckp, kalo dpt kolej...aku kne duduk kt kolej. ok. aku memang nak duduk kolej. tp
my friend x mohon kolej plak.... aku dengan die memang rapat gle. mana leh pisah doe! nak buat mcm mne? aku dh deal dh pon dengan tuan rumah sewa tu... dh siap letak barang pon.. tbe2, bpk aku ckp mcm tu.. haih... kolej baiduri, please say no to me! please reject me! aku nak ikot ke x ckp bpk aku ni??? nak ke tak nak?


overall, hidup kite ni memang byk sgt pilihan. cuma kita je yang perlu pilih sama ada NAK ATAU TAK NAK. bila kita dah pilih. jgn la rasa menyesal. sebab ALLAH KNOWS THE BEST FOR US. tapi, dlm kehidupan kite.. nak buat pilihan tu la satu perkara yang sangat susah. sebab kite takot akibatnya. tapi apa kata lepas ni, kita buat keputusan tanpa fikirkan akibatnye? (oh .. lagila tak boleh! mesti fikirkan akibatnya!) habis tu, mcm mana nak buat keputusan yang tepat? bak kata kawan aku yang aku knl kt chatroom ni... 'everything refer back to ISLAM....the meaning of ISLAM. insyaAllah..everything will be fine.'



Wednesday, November 10, 2010

thanks for the memories...

habis suda sem 1 aku. woo. sangat cepat berlalu. rasa mcm smlm je aku masuk uitmpp (peh, menipu gle) ok tak.sbnarnye, terasa lama jugak kt cni. seb aku memg x ske penang. adoiyai... knpe la aku asek dpt study kt utara? dulu kedah, sekarang penang. tp mak aku slalu ckp, 'feera. bersyukor la dgn ape yg kite dpt. tak sume yang kite dpt, org len dpt.' er, aku rse nk bangkang gak ape yg mak aku ckp..seb, we'll get something that we deserve! er.. tp kalo difikirkan balik. ye, memg kdg2, kite x kn dpt bnde yang dh kite usahakan. "life isn't fair". (itu org kebanyakan ckp.) tp bagi aku. life sgt sgt, dan tersangatlah fair.. because God has a bigger plan for us than we had for ourselves. kite x boleh nak katakan TIDAK. ape2 yang berlaku memg ade hikmah. yes, aku memg percaya kata2 tu... sorry to siti, nadiah n esah. sorry if aku ade ckp lepas ngn korang, coz aku memg ske ckp lepas, kalo aku x ske. lepas ni, rajin rajin la sapu bilik korang ye. wana, seriously aku enjoy with every single moment with u (caeeet, mcm la, aku xkn jumpe ko da next sem, 1 rumah plak tu!) tapi, memg aku akan berterusan 'mencuri' bantal pelop ko. seb bntal pelop ko, sgt empok! hahaha. to my classmate.. sumpa korang best gila! althou kite dh makin x rapat after mgu exam ni. aku still gak ah appreciate korang as my friends. dan x lupe... miss marni aku,. (ceh, miss marni AKU taw!). thanks 4 taught us. rindu gle ah time BEL120. sgt best dgr cte2 miss, although, kadang2 aku pon x taw ape motif miss bercerita.. maybe... she loves talking. tp, cte2 lecturer aku ni, ade gak moral of the story die.... tu yang sonok mendengar.
oh ya. cita2 aku before masuk uitm dulu nk jadi dak skema time sem 1 ni. oh... aku tidak berjaya nk realisasikan, memandangkan aku adalah aku. tiada yang lain. haha. so, aku hanya nak tuntut result spm aku. aku study , kire balas dendam kt spm dulu. thx friend (singular ok.), kau memang byk influence aku. lagi satu... depa ada gak kata yang 'bukan plajar uitmpp la, kalo kau tak pernah kne gigit cali' ouh yes! aku dah kne gigit, means aku ni betol2 plajar uitmpp lah? hahaha. nonsense! overall, aku suka budak bilik aku, room 7.22, wing b, baiduri. and of course my lovely classmate yang tahan dgn perangai aku.,.... dari 'zaman' aku pakai sport shoes dgn baju kurung, smpai la sekarang, aku dengan wedges yang x dapat dipisahkan lagi., thx jugak dekat wana.. seb make my life fully with fun! overall, 1st sem is just perfect n suit with me, myself. tak tau la ape jadi kt aku untuk sem-sem seterusnye. semoga aku dpt kekalakan ke'nerd'an aku,


i love it!

Sunday, November 7, 2010

F.R.I.E.N.D.S

assalamualaikum.
yeay!!! today is the last day of the very killer paper... PHYSICS! hbes sume da.. ALHAMDULILLAH.. aq dh berusaha.. everything, i just leave it to Allah to examine my efforts. TAWAKAL.
ape yang aku nak cakap sekarang ni actually about my 'PRECIOUS' experience yg aq dpt waktu nk buat paper physics td. aku datang awal tadi, so, aku pon duduk depan dewan...JUST say hi to my FRIENDS. erm.. agak dingin sikit. sebenarnye, bukan aku tak suka korang ok, tapi aku sebenarnya, tension tengok korunk study bagai nak rak depan dewan tu. maaf la ye kalo aku x brape layan korang time exam ni. then, a few minutes later, kawan aku, EZRAL. die datang, nak amik slip exam dia kat aku. ok. aku pon bnagun la, nak bagi kt die ....tbe2... kawan2 aku pandang aku semacam. aik... ape masalah plak kan? aku pon buat bodo je la.. tbe2, dorang ckp, 'FEERA, KAIN KO KOYAK!' omaigod!!!! mcm mne leh jd ni??? then, i was like panicked like hell! gosh.... nk buat ape ni?? LUCKILY, naimi calm down aq. peh.......thx a lot., kudos to mek (cida), imi, zaty , wani n tika... i feel so touched! thanks a lot! aku sangat2 sayang korang. =)
then, aku pon masuk buat exam...dengan tenang. eventhou the paper was sooooo suck man!
shut up! x nak cte psl physics.... =p

Friday, November 5, 2010

FOOLISHLY FOOLISHED by FOOL


exam, exam dan exam! last paper sudaaa. physics
and is always physics. oh, aku memang akan study physics seumur hidup aku. no excuses! tteet.... ok2, back to the main entry. knpe aku ckp FOOLISHLY FOOLISHED by FOOL?
JANGAN BIARKAN DIRI ANDA DIBULI!!!!
how to AVOID IT???
let's follow these rules!!!


1) tegas
2) cool
3) "baik"
4) 1st...u pleased, 2nd...u may, 3rd...GTH!
5) I DON'T GIVE YOU A DAMN!

let me give u a clarity about these...

1) tegas.
hidup kenalah tegas kan? kalau tak, nanti kena pijak kepala. kaw2 korang akan dipijak kepala. macam mana nak jadi tegas? ok. kata kan kawan korang suruh korang buat assignment ataupon nak tiru assignment korang. wahhhh. sedap hati je kan, nak suruh orang buat assignment die? so, time ni la korang kena guna diplomasi korang tu! cakap la . " maaf la kawan, aku bukan tak nak buat ,tapi otak aku hanya boleh terima assignment yang ble submission tertera nama aku je. no one else. " tutup cerita. bukan nye korang nak kurang ajar... tapi berterus terang... hahaha


2) cool.

" weh, pinjam L****P!" tp, ble dah pinjam... omaigod! buat macam harta sendiri la plak kan? memang kadang2 menyirap jugak...okay, ini agak susah sikit, kalau orang yang memintanya adalah roomate kita ataupun kawan baik kita sendiri. tak kan kite nak cakap TAK BOLEH plak kn?? especially kalau perempuan. kite (perempuan) memang dianugerahkan dengan hati yang PEMURAH. hahahha.jadi, the best thing that we could do here is " oh, gune la." tunggu je diorang nak gune berapa lama. bile korang rasa dah lama sgt tu, cakap la.. " uit sahabat, boleh x nk 'pinjam laptop kau' jap?" .. haaaa.. mesti dia akan terasa sikit. tp apa salahnye kan terasa sekali sekala? untuk kebaikan bersama.... hehe.


3) "baik".
" baik? aku memang baik!! baru taw ke?? eh dunia, tengok la, aq budak baik!"
okay, perlu kau nak jadi baik kat satu dunia? aku x rasa 'buat baik, akan dibalas baik overall,'
bak kata omputih 'A LITTLE TROUBLE MAKES LIFE FUN'. korang boleh aplikasi ayat ni, dekat orang yang suka pinjam duit, tapi x reti nak bayar. korang p makan dengan orang tu, but PLEASE TAKE NOTE YANG ORANG TU BAWAK DUIT ok? time nak bayar, korang boleh berlakon jadi erra fazira jap. " eh, aku lupa nak bawak duit la weh. kire tolak hutang kau dekat aku je la eh"....... =p


4)1st...u pleased, 2nd...u may, 3rd...GTH!
orang tua2 kata 'sikit2 lama2 jadi bukit. sama jugak dengan kes kalo orang yang suka meminjam ni. 1st time x bayar, ok...boleh terima lagi. 2nd time x byr... uih.. melamapau dah ni. 3rd time buat dunnoe....fuh~~membara. ok, kalo mcm ni kes nye...ape kate korang jangan bagi chance??? there's no 2nd as well as 3rd. 1st means last. there's no other word.fullstop. jangan bg pinjam dah. bak kata peribahasa melayu "takkan dua kali orang tua kehilangan tongkat."


5) I DON'T GIVE YOU A DAMN!
ok, disini, selepas korang dah buat sume list kt atas tu... kalau diorang dah buat dunnoe n ignore korang...., fine, go ahead. ignorance is a bliss~~ I DON'T GIVE YOU A DAMN! kalau hilang kawan mcm ciri2 kt atas tu, memg worth it ok! x payah cari kawan yang suke suki "makan" kwn sendiri.





LIFE.LIVE.FACT.


sementara aq tgh nk tgu mood study phy aq dtg, aq sempat la jugak follow satu blog ni. ok. aq admit, blek dr exam CHM138 td, aq x mandi smpi skg..sbb khusyuk sgt bce blog die. aq ske blog die! sgt seronok. and so much info that i can get. bla b
la bla.. aq x nk la cte psl gastrik myerang aq time tgh buat paper chemistry td, o nk bercerita psl soklan organic compound yg aq sgt benci. tp, aq nk bercerita psl SAYANG. but before that, tolong, NO OFFENSE ok? NO HARD FEELINGS. INI CUMA
PENDAPAT AKU, INSAN KAMIL.
hurm, kwn aq ade ckp, yg 'love = lust ' and 'guys love someone just because they want to fully their lust' errr... betol ke? ok, aq x taw dr sudut lelaki. tp dr sudut perempuan(which is aku), aq rse ade betol nye ape yg kwn aq ckp kn. guys = lust =animal instinct. (sorry ye, no hard feelings). geram aq ble tgk org couple, kononnye syg kan pempuan tu la, sanggup buat apa sahaja demi perempuan tu la.. tp. x sanggup plak nk jaga maruah perempuan tu? stop those bullshit. kalo kau syg kan perempuan tu, kau x akan buat bnde2 yang akan drag pempuan tu untuk dptkan pointer dosa. nonsense! ape yg aq tgk sekarang ni, perempuan tu senang2 je nk bagi maruah diri dia kt laki tu. tp, ble laki tu bla, mula la nak bunuh diri la, menangis tak berlagu la.... stop la... dah pandai buat pndai la tanggung. just go with the flow ok? x payah ulang the same mistakes...bertaubat = menyesal dgn kesilapan yang telah dilakukan dan berazam tidak akan mengulanginya kembali. kalo nk taw details , boleh la pergi google search, x pon ade dlm buku teks AGAMA SEKOLA MENENGAH. kalo dh hilang, buku CTU , pon ade tulis. hahha. nk jugak aq masukkan psl CTU. hahaha.

aq pelik dengan dunia sekarang ni. bila chatting kt chatroom je, mesT akan ade yang tanya 'ade ym x'? padahal , conversation yg berlaku br 5minit. entah malaun mne yang di chat pon kite x knl, tbe2 mintak YM? bullshit! ade tu yang lagi daring, siap mintak FB? peh~~~ sumpa daring gle. kalo yang muke tebal, memg berlambak. 'ade number phone x?' hello? logically, of course i have. tp x kn la org tu nk bg number phone die kat kau. tolong la faham. mesT la tidak. perlu memahami ye, keadaan disini. lagi satu. ade ke patut, br first entry dh ckp 'nk buat wc? saya akan topupkan RM50 untuk awk' eh kejap2. ko ingt RM50 ko tu worth ke? actually nk je aq ckp ok. aq yg beruntung. dpt RM50 topup. tp still bodo kalo aq accept. npk sangat la mamat tu dh desperate sgt. adeh~




ouh ya, talking bout desperate, aq br terbaca ade someone men komen kt wallpost FB. erm aq x stalking ok! tp die memg terang tang tang appear kt news feed aq. girldiks tu ckp 'ta mao ta mao, i x kire, u kne change phuto u...' adeh. gedik sungguh wanita ini ye. aku bukan jealous ke ape seb x dpt nk jd creative type ayat2 gedik mcm die, tp aq muak tgk ayat2 die. ok. aku mengkritik perempuan yang bajet hot. aku x lah hot mne pon (aq sedar tu), tp, aq x de la bajet hot. so, tolong la para perempuan jangan la bajet hot + gedik (aq bg package skali). aq yang perempuan ni pon meluat tgk, apatah lagi lelaki kt luar sne. tolong la paham ye... kegedikan anda x kn membawa ke mana.

*er, aq gedik! aq bangge mengaku aq gedik. tp kegedikan aq hanya untuk future husband aq(aq pon x taw siapa.) NO HARD FEELING YEAH~~~