my medulla oblongata

Wednesday, September 28, 2011

Signs She Love/Like You

SALAM

hari tu aku bermesej dengan kawan aku. dan dia ada tanya pasal

"perempuan ni suka lelaki macam mana ek?"

ok, pada sesiapa yang tak tahu lagi, aku ade update pasal benda ni dulu. tapi, itu dulu, sekarang ni aku nak update lain. perempuan suka lelaki yang jenis macam mana ek? ok, aku nak ubah sikit persoalan kat situ. agak2 nya macam mana ek nak tahu perempuan tu dah falls in love with you. madly in love with you? agaknye2... macam mana ek?

ok, itu baru mencabar. so, here it is! ada hint nak tengok sama ade perempuan tu dah mula suka kat lelaki tu, atau tak.


1) Cara Pandang
obviously, orang kata, dari mata turun ke hati. so this is it! tengok cara die pandang macam mana. ada 2 cara pandang. pandang, then kalau lelaki tu pandang die balik, die terus pandang tempat lain. another one is pandang... well, macam Bella Swan pandang Edward Cullen. ;)
so, kalau yang dekat case pertama tu, girl tu die takde confident untuk cakapkan yang dia suka dekat boy tu. tapi die tahu, die memang suka boy tu. another one. girl tu memang confident dengan hati dia yang die suka korang. dan jangan terkejut, if she make a move! 


2) Kawan.
tengok pulak dekat kawan2 perempuan ni. selalunya perempuan ni, dia akan cerita semua love story die dekat kawan2 dia. sebab perempuan sangat mudah percayakan kawan2nya. jadi, guys, look at her friends. kalau terserempak dengan a group of her friend, cuba tengok, ade tak kawan2 perempuan tu senyum "ada makna" ataupon tengok...kawan2 die ade pandang korang balik tak? kadang2 kalau ade kawan yang jenis cakap lepas, die mungkin akan tersebut stuff like this

"eh.. Mira punya doe!"

let say kalau nama die Mira la kan... ;)


3) Jealous.
yes memang betul . cemburu tandanya sayang. cuba tease die. try ckp pasal perempuan2 lain, make up a story. a really good story, and make she believes you. tengok, die  akan go on with the stories, ataupon die akan terkedu kejap. lepastu die akan bagi respon sekejap. lepas tu seboleh2 nye dia nak ubah topik. so, take note masa tu.




4) Special Days.
she remembers that guy's special day. ataupon hari special kedua2nya. contohnya, hari macam mana dia dan korang boleh kenal. obviously, she'll take notes. sebab kalau boleh die tak nak terlepas dari jadi speciaal girl untuk lelaki yang dia minat. kalau die terlupa, she'll find multi ways to overcome it. 


5) Laughs at your joke.
even kalau lawak kau bodoh macam mana sekalipon, tetap dapat menggelikan hati dia.


6) Terima je laaaa
ok, apa yang aku maksudkan dengan "terima je laaa". means die ni tak kesah korang cerita pasal bola ke, pasal life korang ke.. die dengar je. and, she will gives her best to acknowledge all of your boring stories. die takkan tunjuk yang sebenarnya cerita kau tu bosan, lapuk. ade pulak cerita pasal bola dengan perempuan yang bukan kaki bola? kalau kawan2 biase, well, mereka akan cakap 
"bosan doe dengar cerita bola. aku tak suka bola. ubah cerita la.."
tapi kalau perempuan tu suka dekat korang. she'll listens to you. 


7) dress/make up/looks in her best!
lumrah...kalau suka dekat seseorang, kita nak kita nampak kalau boleh perfect depan orang tu. kalau boleh tak nak ade cacat cela. so, perhatikan, die ada tak betul2kan tudung dia (pada yang pakai tudung) tak pon betulkan rambut die(yang tak pakai tudung). benda ni natural. tak jangka pon nak buat, tapi automatically kalau this situation happened, she'll stands in her best!


8) You + me = perfect together! You + her = WTF is that?
talking about other girls. like..
"howwt gylewwrrr la perempuan tuww. mesti ramai yang sukeww dieww kan?"

so this girl yang minat korang tu will be saying like this

"hot cannot be a substitution to BEAUTIFUL ok. lagi satu, tak hot mana pon die."


9) Try to show that she cares
die akan tunjukkan as if she really cares about you #she really mean it when she ask you
"are you ok?"
seboleh2 nye dia nak korang taw yang die ambil berat pada korang..


10) Stalking.
yang ni memang payah nak kesan la kan. sebab korang takkan taw yang die tengah stalk korang.unless kalau kantoi. tapi kalau dah nama pon stalking. memang korang takkan taw la... she's remain as ANONYMOUS. remain the same. cuma apa yang aku nak bagi taw, perempuan ni.. kalau die suka lelaki tu, die akan stalk laki tu terutama facebook. twitter., kalau yang gila stalking punya...die akan stalk sampai la dari hari pertama korang buat facebook. gila kan?


so, itu je la kot hint yang aku boleh bagi korang dan bantu korang supaya senang nak detect perempuan yang syok kat korang ni.  tapi kan, ade jugak some girls yang tak jalan dengan hint ni semua. maksud aku, dorang bukan la macam ni. ataupon memang lumrah dorang suka amik berat dekat kawan2. so, apa yang aku tulis kat atas ni, tak semua perempuan buat benda macam ni.. so, all the best guys out there! for girls out there, next entry aku try buat pasal how to know if a guy falls in love with you! ok? fair and square!

_thank you baca entry nohfee_



Tuesday, September 27, 2011

My Twenty Sixth.

SALAM

instead of write is as My Birthday, i'd like to write it as My Twenty Sixth! semalam adalah birthday aku. and yes, seperti yang aku jangkakan, ramai yang membanjiri wall aku dengan wish selamat hari jadi. thanks facebook friends!! dan tak lupa jugak yang wish dekat twitter, terima kasih kawan2 twitter!dan tak lupa jugak yang wish dekat phone aku. thanks a lot! dan tak lupa jugak pada yang tak wish. yang ni serious thanks gila2 sebab tak mengingatkan aku pada kemeningkatan umur aku. thanks sebab tak wish, Mr H.

semalam la hari yang paling aku tak nak hadapi. sebab semalam adalah hari yang membuatkan aku lebih tua, lebih berfikiran matang, lebih memahami situasi sekeliling. 

tahun ni, aku dapat hadiah dari kawan2 aku. Yana and Waniey, aku dpat hadiah beg, oh goshhh thanks sangat2. macam taw2 je aku ni gilakan beg. haha. thanks friends.

kad birthday gmbr kitorang bertiga dan beg..hadiah birthday. so sweet! <3


kalau masa aku darjah 5 ke 6 tah, aku celebrate birthday dengan abang dengan kakak aku p tengok cite Cinta Kolestrol dekat pawagam, tapi birthday aku semalam, takde kakak or abang aku, tapi aku bukak laptop tengok cerita kabi kushi kabi gham.. aku pon tak tahu asal aku layan sangat hindustan ni. bosan agaknye. sebab hirthik roshan kot..sebab shah rukh khan kot.. oh no no.. sebab saif ali khan kot.. mak aihhh hafal semua hero hindustan ek kau ni.. ceh

dan hari ni, 27th september, right after CSC paper..aku dengan Mr H terus menuju ke pondok bas. yes, kita naik bas lagi untuk ke Sunway Carnival pulak kali ni. FYI, Mr H ni tak pernah naik bas. naik kenderaan sendiri je.. so, apa kata kalau kali ni, die naik public transport? haaa.. baru romantik! so, dengan pertolongan kawan aku, Waniey dan Yana..kitorang pon sampai la ke Sunway Carnival. memang dah planned woiii nak tengok cerita abduction!


serious abduction best! cerita ni pasal Nathan yang cuba mencari identiti sebenar diri dia lepas dapat tahu yang butir2 diri dia ada dalam senarai kanak2 yang hilang pada satu masa dahulu. kemuncak nya apabila ade 2 pihak yang memburu Nathan semata2 untuk mendapatkan code list yang Nathan ada. dia cuba selamatkan diri dia... dan.... ok sila tengok cerita tu kt pawagam ok? best!

lepas tengok wayang, again.. macam biase singgah foodcourt, minum petang dan cerita segala kisah yang diceritakan. mood aku tak berapa nak ok sangat hari ni. mungkin sebab tempat kot. aku tak suka datang Sunway Carnival ni sebab akan ingatkan aku pada tempat aku dengan ex aku. semua tempat yang aku jalan, semua aku penah jalan masa dengan ex aku. so, it;s a lil bit awkward.

tunggu bas memang la lama. al maklumlah.. susah nak dapat bas en. at last pukul 5 lebih tunggu. pukol 6 suku baru dapat bas. pukol 8 lebih baru sampai UiTM. yang dia ni, tak habis2 dok kata bas ni ikut jalan jauh. memang la ikut jalan jauh woii. nak amik penumpang dulu. apa kau ingat die nak amik kau sorang je? haha. 

at last sampai jugak kampus. perut aku pulak asek dok buat breakdance je.. berdentam dentum bunyi perut aku lapar. so, aku pon beli 2 biji burger. what? 2? wehh tu untuk roomate aku la.. takkan aku nak makan 2 kot? LOL

so, sambutan birthday aku kali ni, memang jauh dari parents aku. tapi aku tetap ingat mak and ayah aku. sebab dah berjaya besarkan aku sampai sekarang ni, i'm 19 years old! and to my sister n bro. hey, adik korang ni dah besar wehhhh. macam tak percaya je, aku sekarang ni dah 19, dah jadi remaja. dah jadi student universiti, dah jadi student diploma engineering. sangatlah aku tak sangka! dah besar aku rupanya.


ahhhh edward cullen, cedric diggory.

overall. thanks n thanks n thanks for those who remembered my birthday yesterday. i love you!


_thank you baca entry nohfee_

Friday, September 23, 2011

My Birthday, Your Birthday.

SALAM

pernah tak rasa yang korang study bagai nak gila untuk that particular subject, tiba2 bila masuk exam..semua yang korang study tak masuk exam dan soalan jauh lebih susah dari past year lepas2...? 

pernah rasa? ok, kita sama. gimme five!

dan aku rasa sangat la PFFFFFFFFFFTTTTTTTTT!

ok done with that. aku mulakan tajuk entry aku kali ni dengan MY BIRTHDAY, YOUR BIRTHDAY. sempena dengan 23 haribulan ni, adalah birtday my junior..yang rapat gak dengan aku masa dekat sekolah dulu, aku nak buat satu entry tentang BIRTHDAY.




bila birthday je, mesti kita akan wish orang tu. wish benda baik2. paling tidak pon takat wish "HB" dekat wall orang tu. dan yang sedang sambut. kemain mintak hadiah itu ini la... demand orang treat dia macam raja, celebrate dekat tempat2 mahal. 

well, tak salah untuk kita sambut birthday. tapi aku rasa la kan, yang paling layak sekali kita cakap HAPPY BIRTHDAY adalah pada MAK KITA. why? because she is the one who struggled herself to make sure YOU safe. so, the credit should be given to our mother instead of us. ni... mak kita yang susah2 lahirkan, kita pulak yang setiap tahun dapat hadiah dari usaha yang mak kita dah lakukan. well, TAK SALAH dapat hadiah. the present could stimulate us to bear with our upcoming life.




bila aku dah besar ni, aku rasa Birthday adalah satu hari yang sangat penting pada mak aku masa dulu. sebab pada hari itu la, mak aku bertarung nyawa untuk melahirkan aku. dan, i should be saying THANK YOU MAMA. dan bila aku dah besar ni, aku rasa it's good for people to say HAPPY BIRTHDAY ONLY. no need chocolates, flowers. kalau tak wish pon, lagi ok. because i wanna still stay at this age. i don;t wanna grow any older. more age, more problem, more disease, more influence.

apa yang aku nak sampaikan kat sini, bila kata 

"HAPPY BIRTHDAY"

ingat, birthday tu bukan sebagai kejayaan kau hidup kat dunia je. tapi ini adalah kejayaan mak kau bertarung nyawa melahirkan kau. so, bukan kau sahaja yang patut celebrate. it should be the one who gives you birth!

jadi, tak payah la nak ber'DEMAND demand sangat masa birthday sendiri.
kan dapat free call?kalau maxis dapat sehari free call. kalau celcom dapat seminggu free call. so apa lagi? call our mom, and say "Thank You Mama.".
instead of calling your boyfriend/girlfriend, tak habis2 planning nak sambut birthday dekat Jaya Jusco ke, Sunway ke, Mid Valley ke, Genting ke.. oh no... no need that.




cool isn't it? apa kata sambutan hari jadi kita tahun ni, kita buat lain dari yang lain?? jadikan birthday kita kali ni, bermakna bukan sahaja pada diri kita, tapi pada mak kita. dan bukan untuk tahun ni sahaja, mungkin tahun2 yang akan datang. bila lagi kita nak berterima kasih pada mak kita sebab lahirkan kita? OUR BIRTHDAY should be the exact date to thank our mother. 

so, itu je la kot aku nak membebel dekat entry aku kali ni. so, pada sesiapa yang sambut birthday pada hari ni, 

HAPPY BIRTHDAY!!!

and do remember to say "thank you", to your mother. :)

_thank you baca entry nohfee_




Sunday, September 18, 2011

Kejayaan aku melupakan "EX"

SALAM

ohhh mood exam dah mai. esok paper bel, semua orang tak habis2 dok bukak buku soil mechanics. tension punya pasal, aku pon bukak la segala laman sosial yang aku ade kecuali facebook. oh damn. semalam aku activate kejap facebook nak menjalankan misi penting. dan yang paling best nya aku rasa aku baru je on untuk 3 minit, tapi tengok2 dah pukol 3.50 am. facebook..facebook. kenapa la subjek yang aku study ni takde daya tarikan macam facebook? bertuah betol!

masa dok tengah study2 ecg, layan kejap lagu2 lama.. almaklumlah bunga kat taman dah menguntum dengan segar bugarnya. so, aku pon melayan lagu Entah-Afgan & lagu Yesterday-The Beatles. wait.. itu lagu break up la nohfee!!! whatever nohfee whatever..

speaking of love, lama jugak aku tak update pasal love. and now, aku nak start updating pasal LOVE balik. betul la orang kata, 
"WE NEED TO FIND NEW LOVE IN ORDER TO FORGET THE OLD ONE"



yes, sangat la betul. kalau masa aku break up dulu, kemain sedih dah diri aku ni. sampai kawan aku marah2 aku sebab asek dok ingat benda2 lama. see? KAWAN2 jugak memainkan peranan dalam melupakan kisah cinta tak kesampaian. seriously FRIENDS, YOU GUYS HELPED A LOT. kenapa aku tiba2 nak cerita pasal ni ? sebab dah 1 sem berlalu. kalau tak, masa sem lepas, masa2 macam ni la, aku tengah bertarung dengan sakit hati putus cinta. ceeeewwwaahhh. 

bila sekarang ni pikir2 balik. 
"bodo gila ang ni nohfee! dok jadi gila sebab dia psaipaaaaa???"

ok pause.

right after aku break up, aku keep on ym'ing dengan kawan aku. he gave me loads of advises. seriously in need that time. dan dia la satu2 nya kawan lelaki aku yang tahu everything about my story. i told him everything. mood bercerita pasal love dengan kawan perempuan lain dengan kawan lelaki. why? sebab bila kita bercerita dengan kawan perempuan. kawan perempuan akan  bagi pendapat according to our emotion. tapi lain pulak cerita kalau kita bercerita dengan lelaki. sebab bila kita bercerita dengan lelaki, dorang akan bagi pendapat berdasarkan pendapat dorang as lelaki. 

so, dari situ..aku rasa aku dapat bezakan pendapat dari kaum lelaki dan pendapat dari kaum perempuan. 

and the best thing about him, he always have time to listen to all my crappy stories about "love story". seriously. kau kawan yang best la.

ade jugak jenis kawan aku yang sorang lagi ni. die ni budak baru dalam kelas aku. sem ni baru masuk. tapi, kitorang still boleh masuk air je satu kelas dengan die. but then bila sentuh bab hati dan perasaan, aku mesti tak akan setuju langsung dengan dia. asal pon aku tak tahu lah. lain kot interpretation sayang dia dengan sayang aku. sampaikan masa dalam kereta , tengah bersembang2 pasal ni semua, tiba2 masuk pulak bab2 LOVE semua ni. teros aku diam, bukak mp3 kuat2.. 

after all, orang kata

" kalau dah break up, memang tak boleh nak jadi kawan dah lepas tu". 

masa aku break up dengan ex skola menengah aku dulu. aku boleh je berkawan lagi dengan dia. in fact aku rasa he could be my best friend. because he knew loads about me. siap boleh keluar hang out lagi. but then, bila aku break up dengan ex aku masa kat universiti ni, aku rasa ..

"hell no aku nak berkawan dengan dia".

haha. dah macam masa sekolah rendah dulu.. gaduh sikit, tak nak kawan, gaduh sikit tak nak kawan. bak kata Mr.H, Toya. but yes, aku memang toya. aku tak nak kawan dah. pandang pon aku tak nak dah kot....? hurmmm.. inilah hasil dari usaha kawan2 aku bagi melupakan dia. so hasil usaha kawan2 aku ni macam dah nak mendatangkan hasil je..? oh well.. di mana ada kemahuan disitu ada jalan.




kalau dulu, aku fobia betul bila dengar lagu2 6ixth Sense. tapi sekarang ni, aku rasa aku dah boleh siap karoake lagi lagu2 6ixth Sense. selain dari tu, aku jugak jenis yang suka bukak tumblr masa aku break up dulu. sebab gambar2 dekat tumblr ni seriously sangat "heal my wound". so, aku dengan bangganya pon create la satu account tumblr. semata2 nak tengok gambar2 cantik tumblr. dan aku sendiri boleh bermuhasabah bila tengok gambar2 tu. aku nampak kelemahan aku sendiri dalam  Cinta2 ni semua. dan aku rasa Tumblr la sebenarnya SIFU, KAMUS BERGERAK aku sebelum aku terlibat kembali dalam kes2 percintaan ni. waaaa.

wait.. cerita macam ni, pon nak masuk dalam blog nohfee oi??

yes! aku dalam masa terdekat ni, aku nak update pasal diri aku je. lepas final mungkin baru aku nak update pasal umum. macam entry2 aku sebelum ni...tips, funny stories.

anyway, jom la kita ramai2 buat tumblr!! dan jugak... doakan aku boleh jawab soalan2 exam aku dengan jawapan yang betul. =)

_thank you baca entry nohfee_

Friday, September 16, 2011

Poem #2



In youth when I did Love, did love
Methought it was very sweet,
To contract O the time for a my behove,
O methought there was nothing meet



***************************************


Doubt thou, the Stars are fire, 
Doubt that the Sun doth move,
Doubt Truth to be a liar, 
But never doubt, I love.


***************************************


Hamlet-Shakespeare. 

Thursday, September 15, 2011

Poem of the day.



And will he not come again,
and will he not come again?
Go to thy death-bed,
He never will come again,
His bear was a white as snow,
All flaxen was his poll,
He is gone, he is gone,
And we cast away moan,
Gramercy on his soul


-Shakespeare-

Cerita yang tak habis2 lagi

SALAM

lama jugak aku tak bukak blog ni since aku update pasal hari raya hari tu. al maklumlah, aku dah deactivated facebook aku. aku tumpukan perhatian aku pada twitter study. dah nak dekat final la katakan. minggu depan je dah final. so, aku perlu mengambil langkah2 berjaga2 sebelum melangkah ke final.

huuiiish takot la sembang pasal final. jap2, kita sembang pasal story yang dah lama aku tak update ni. ahad hari tu, aku dengan classmate aku semua berkonvoi ramai2 ke rumah kawan aku dekat pulau. aku macam biasa, kena la tumpang kereta budak kelas aku. sebab dorang je pon yang bawak kereta dekat kelas aku, which is afiq luncai dan rahim. 


baju biru dan baju kotak adalah the driver on that day. they were osemmm!


konvoi 4 buah kereta dan bilangan motor yang tak terkira banyaknyewww




masa nak pergi tu seriously perut tengah berkeroncong plus tunggu kawan2 nak sampai. al maklumlah janji malaysia...kata pukol 12, alik2 pukol 1 baru nak bertolak. makkk aiiihhhhh. aku dengan penuh jakonnya pon asek dok ralit tangkap gambar dalam kereta tu..tangkap gambar tempat2 yang aku rasa aku takkan dapat jumpa dekat tempat aku. yang kawan aku si ilman tak habis2 tanya "apa perasaan kau dapat pergi penang?"


aku blank bila dia tanya soalan tu. almaklumlah teruja sampai speechless. so now i would like to answer the question, aku sangaaaaattt la happy sebab dapat naik ferri. last aku naik ferri masa aku umur 3 tahun. masa tu pon entah aku ingat lagi ke tidak. mengikut kata mak aku, aku naik ferri last umur 3 tahun or 4 tahun. so memang dah lamaaaa gila aku tak naik ferri. dah lupa dah pon feeling masa nak ferri kecik2 dulu. 

macam PI kat uitm je. hurmmm

seriously that sunday was a happy sunday. everything happened just in a day. so, let us seize the day! aku tahu lepas ni, budak2 kelas aku dah tak nak sekelas dah dengan budak perempuan. ok fine disitu. nak cari awek lagi cun ek? fine lagi disitu. haaakkk tui. hahaha. 


ok, next story. aku selalu kata yang 14 hb adalah tarikh yang paling teruk dalam hidup aku. start teruk masa bulan 4. actually 14 february. tarikh aku officially broke up dengan ex aku yang first dan tarikh officially aku couple dengan ex aku yang last. so, bagi aku, 14 hb ni sangat2 la mendatangkan masalah dalam hidup aku. aku sangatla tak suka 14 hb. sangaaaaat tak suka. setiap kali 14 hb, aku akan jadi semacam fobia...fobia dengan tarikh ni. 

tapi, semalam. 14 hb. for the first time, aku keluar dengan kawan yang aku kenal die masa aku form 4/5. aku kenal die masa dekat zaman2 myspace lagi.. then drag to ym. then drag to facebook. dan tak sangka pulak kitorang satu universiti. masa sem 1, memang la aku tak pernah nak amik tahu langsung yang die ade satu u dengan aku. sebab excited dapat masuk u kn. then sem 2, baru la aku start the conversation back. cakap nak pinjam buku CTU. 

so, now dragging on. semalam kitorang p tengok cerita Nasi Lemak 2.0 superbbbb ok cerita tu! memang at first rasa macam seriously RACIST. tapi bila dah half timeline, nampak die punya community kat situ. and i wonder, kenapa cerita tu tak publish dekat iklan. at least aku boleh katakan, cerita tu, lebih bagus mesej dia dari cerita2 bodoh yang mesej yang nak disampaikan hanyalah seciput which is DENDAM. seriously LAME. takkan disebabkan die pernah create trouble, sebab tu die tak layak jadi film maker?  oh cmonnnn. 


memang filem ni sebenarnye banyak perli. perli kita dalam tak sedar. tapi itulah hidup kita. kita terasa, sebab itu adalah hidup kita. kenapa kita nak bising bila orang cakap2 pasal keburukan kita. kenapa tak kita cuba bangkit dari keburukan kita tu, jadikan ia sebagai motivasi untuk kita terus maju ke hadapan. buka minda kita. so, kat sini, pada mana2 bloggers yang belum lagi tengok cerita nasi lemak 2.0 ni// sila2 la pergi ke pawagam tengok cerita ni. 

memang 80% audiences adalah kaum cina.but who cares? kau punya duit, kau dah dapat tiket, kau masuk pawagam, kau tengok, kau hayati mesej yang nak disampaikan, kau komen. easy right? bukannya tak tengok lagi tapi bagi komen mengalahkan orang yang dah tengok!

ok, done wit nasi lemak 2.0

apa yang aku tengok, kebanyakan kawan2 aku kebanyakannya sebelum kenal dengan aku adalah seorang yang pendiam. tapi, entah kenapa bila dengan aku, dia jadi banyak mulut pulak. oh goshhh i created a monster! LOL


i'm sorry buddies, i know all of you looks prettier than this. LOL


ok to Mr H, thanks sebab ajak aku tengok wayang cerita tu buat kali kedua. and the time spent. and the moment naik bas... al maklumlah asek naik motor besar je en. cuba la pulak naik bas. best kan naik bas? naik public transport bagi aku, lagi save dan lagi safe. spend save, ride safe. =)

to my classmates pulak, korang nak berpecah kelas? ha..pecah la korang. tapi kalau dah jumpa kat luar, aku akan lari dulu la kan. memang takkan tegur dah. sebab itu la yang aku selalu buat dengan ex skola lama aku. kalau terserempak dekat pasar malam ke, pasar seni ke, pasar uptown ke apa ke, mesti aku akan tutup muka dulu. tak tahu kenapa. tapi tu la aku. tak leh nak buat apa dah. till then. aku nak tidur. wish me the best for my exam's preparation.


#i don't really like people saying GOOD LUCK because in the end, i'll never get the GOOD, but the BAD. so, better wish me ALL THE BEST. hurm that's even better.

#i love once, i friend once. but once you broke them, u'll never be neither one.

#Love is not a mistake. but YOU were the mistake. 

quotes , i created. have a blessing Thursday peeps!

_thank you baca entry nohfee_

Saturday, September 3, 2011

HARI RAYA.HARI RAYAAAAAA!!

SALAM

and a big big hello to all.. 
berlalu lah sudah ramadhan. baru hari ini aku nak update. aku straight to the point je la. ok, shopping raya aku kali ni, sangaaaatttt la "takat dannn ja".  baju raya aku tahun ni? jubah hitam bunga pink. dengan baju biru. yang baju biru ni sebab nak bagi sedondon satu family tahun ni pakai kaler biru. tak pe la..bagi can la tahun ni boria dengan family. tahun depan kakak aku dah tak boleh nak boria dengan kitorang dah. al maklumlah, dah nak kawen. opssss!

nak dijadikan cerita. 3 hari berturut2 aku bershopping di jalan tar. seriously banyak betul umat dekat sana. hari sabtu, aku p shopping malam. masa tu, aku rasa macam 
"eh eh, orang kl ni tak reti nak tidur ke apa?"
seriosuly pack macam ikan sardin. apatah lagi aku ni pendek. lagi la rasa macam lemas duduk dalam kelompok manusia2 yang berebut2 beli baju raya. 3 kali jugak lah aku pusing2 tempat yang sama dengan abang aku. sebab nak cari baju untuk dia. last2 aku dulu yang beli baju. bertuah betol. 

aku rasa la kan, kalau korang berada di tempat yang sesak macam jalan tar masa malam raya ni, tips untuk korang tak terpisah dengan kawan/adik/kakak/abang/bf/gf adalah pegang tangan. seriously, bila dorang pegang tangan kau, takde siapa yang berani nak putuskan pegangan tangan korang tu. dan untuk kau mendapat space yang besar supaya kau tak lemas masa tengah berjalan tu, sila lah besar2 kan badan tu. buat macam kau perlukan banyak space. ;)



hari raya pertama. 
tunang kakak aku datang beraya dekat rumah aku dengan adik beradik sekali. lepas dah habis makan pe semua, aku dengan kakak aku join venture dengan depa p beraya dekat rumah PM dekat putrajaya. seriously heaven gila makanan2 kat situ. sangat banyaaaakkk jenis. tak jumpa pulak aku dengan PM kita. yang aku jumpa Dato shahrizat dengan Dato hisyamudin. itu je la kot menteri yang aku kenal. duh~~ no wonder sejarah aku dulu tak dapat a+. LOL




rumah terbuka PM kat putrajaya






hari raya kedua..
.masih berada dirumah. sangat la membosankan. aku dah mula bukak buku calculus, study untuk test yang akan datang ni. biaselah, orang takde kampung macam aku ni, hanya beraya di bandar je la kan~~ =="

hari raya ketiga. pon sama. bukak buku. habiskan assignment(s).

hari raya keempat cousin aku datang rumah. aiman. seriously lama jugak la die tak tidur rumah aku. and, semalam, we have a very good night. buat pillow talk. bersembang2 dengan adik angkat dia la boyfriend dia la.. well, girls kalau dah ade geng, mestilah akan bercakap tentang life with their partner. and i was like.... ok, i don't have any. so shut up. LOL. 
dan malam tu, aku pergi rumah pak andak. which is abang kepada mak aku. bersembang2, makan2 dan tengok babies yang sedang membesar, seriously i want kids! seriously cool gila tengok cousins aku main dengan anak2 dia. awwwww 

so, hari raya yang ke lima dan seterusnya adalah hari untuk aku fokuskan diri aku pada assignment yang BERLAMBAK. and there's only ONE DAY LEFT before i'm going back to penang. oh goshhhh tolonglah panjangkan lagi cuti ni. suffer doe cuti2 ni. ingatkan masa dekat mrsm je kalau cuti bagi homework melambak2. rupe2nye universiti pon sama jugak. noob noob...

ok la, aku rasa aku nak start buat novel balik la for the next entry. dah ade cerita baru! <3


_thank you baca entry nohfee_